Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sir alex demantira

Ferguson: Ništa nas ne povezuje s Džekom!

Edin Džeko
AFP
08.12.2009.
u 08:35

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson distancirao se od špekulacija koje sugeriraju želju njegova kluba za kupovinom Edina Džeke.

Dobro je poznato da je Džeko jedan od najcjenjenijih i najtraženijih napadača u Europi. Bosansko-hercegovački reprezentativac je u 75 utakmica u Bundesligi zabio 40 pogodaka.

Budući da je njegov Wolfsburg ove godine u prvenstvu daleko od rezultata kakve je ostvarivao prošle sezone, a koji su ga doveli i do prvog naslova prvaka Njemačke u povijesti, vrlo je izvjesno da će ''bosanski dijamant'' na kraju sezone promijeniti sredinu, iako ima ugovor s vukovima do ljeta 2013. godine. Ionako u ugovoru ima aneks prema kojem može prijeći u neki drugi klub, ako je ponuda prava i dovoljno velika.

Čak se kalkulira i s opcijom da će Džeko biti velika zvijezda skorašnjega zimskog prijelaznog roka, ali će sigurno ostati u svom sadašnjem klubu ako ovaj izbori prolazak u osminu finala Lige prvaka.

U svakom slučaju, u posljednje se vrijeme se dosta pisalo o zanimanju Manchester Uniteda za 23-godišnjeg Džeku. Takve je špekulacije posljednjih dana pojačao Fergusonov pomoćnik Mike Phelan.

- Siguran sam da ga brojni klubovi traže. Jesmo li mi jedan od njih? Mi uvijek tražimo talentirane igrače. Džeko se u utakmici na Old Traffordu (u Ligi prvaka) pokazao kao prijetnja i privlačan je jer je visok, vješt momak, i na neke načine idealan za englesku ligu - izjavio je Phelan o drugom najboljem bundesligaškom strijelcu iz prošle sezone (26 pogodaka).

Međutim, Alex Ferguson u svom sarkastičnom istupu tvrdi sasvim drukčije!

- Uvijek ista priča. Netko odigra dobru utakmicu protiv Manchester Uniteda, a već sljedeći dan ga kupujemo! Zasad ne postoji ništa što povezuje Manchester United s Edinom Džekom - poručuje sir Alex u izjavi koju prenosi Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije