Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premlad

Ferguson ne želi Rooneyja za kapetana

Wayne Rooney
AFP
21.11.2009.
u 09:29

Wayne Rooney je prije nekoliko dana dobio čast biti kapetan engleske nogometne reprezentzacije u prijateljskom dvoboju protiv Brazila, no u svome klubu Manchester Unitedu zasad to neće dočekati.

Istina, 24-godišnji je napadač dvaput bio kapetan “crvenih vragova” u utakmicama Lige prvaka, ali menadžer Alex Ferguson mu nema namjeru dati vrpcu za stalno.

- Nikad nisam volio da napadači budu kapetani momčadi - jasno je poručio Škot.

- Wayne ima kvalitete za kapetana. Odlučan je, gladan, uvijek se trudi, neovisno o tome kako igra momčad. Uvijek će dati 100 posto od sebe. To su dobre kvalitete za kapetana.

- Međutim, Wayne trenutno nije u mojim idejama za kapetana jer je mlad, a ja preferiram starije igrače, te veznjake i braniče.

Iznimka od tog pravila bio je legendarni francuski napadač Eric Cantona koji je nosio kapetansku vrpcu momčadi s Old Trafforda.

- Cantona je bio sjajan kapetan jer je prenosio svoje veliko iskustvo mladim igračima. Oni su ga voljeli, a on je provodio s njima vrijeme nakon utakmica. Njegova je kapetanska uloga bila drugačija od uobičajene - zaključio je Ferguson.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije