Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE POTVRDA

Fenomenalna vijest iz Španjolske! Hrvat na korak do Real Madrida?!

Ante Žižić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
30.06.2020.
u 20:07

Nakon odlaska iz Cibone, u sezoni 2016./2017. odigrao je 20 utakmica za Darušafaku gdje je ostvarivao 9 koševa i 6,7 skokova za prosječne 22 minute na parketu

Po pisanju novinara bliskog izvorima iz kraljevskog kluba (Chema De Lucas), novi centar Real Madrida trebao bi biti hrvatski povratnik iz NBA lige Ante Žižić (210 cm, 23). Mladi Omišanin bio je 23. izbor NBA drafta održanog 2016. a u svoje tri NBA sezone odigrao je 113 utakmica u dresu Boston Celticsa i Cleveland Cavaliersa.

Kada su mu Cavsi dali do znanja da neće produžiti ugovor učinivši ga slobodnim igračem, Žižić je počeo razmišljati i o opciji povratka u Europu. Na to ga je nagnala situacija s NBA ligom u kojoj će prijelazni rok početi tek u listopadu kada će svi euroligaši biti popunjeni. S obzirom da njegovi Cavsi nisu među 22 momčadi koje će igrati završnicu u Orlandu, Žižić je odlučio da će se za novu sezonu pripremati u Hrvatskoj, a u međuvremenu se pojavila ponuda prošlosezonskog prvaka Europe.

Zapravo, prvi euroligaš koji je izrazio zanimanje za bivšeg cibosa bio je Makabi čiji je sportski direktor Nikola Vujčić, no čini se da su "argumenti" madridskog kluba bili snažniji. A oni su se dogodili u atmosferi potrebe za reizgradnjom momčadi koja je šokantno kiksala u skraćenoj završnici ovosezonskog španjolskog prvenstva u kojem je najnovijim prvakom postala Baskonija pobijedivši u finalu Barcelonu 69:67.

Pristupi li kraljevskom klubu i postane li dio velike sportske obitelji kojoj pripada i naš najbolji nogometaš Luka Modrić, Žižiću bi to bio drugi euroligaški klub za kojeg bi igrao. Prije nego što je otišao u NBA ligu, a nakon odlaska iz Cibone, Ante je odigrao 20 utakmica za istanbulsku Darušafaku u čijem dresu je prosječno igrao 22 minute i knjižio prosječni učinak od 9 koševa i 6,7 skokova. 
 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
06:17 01.07.2020.

Znači sa lipicanca na ponija? OK, barem nije sa konja na magarca... (na stranu sad lova, ali NBA je ipak NBA, sve ostalo je daleko ispod toga)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije