Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAFA OPET PRIJETI

Federer iznenađujućim porazom ugrozio prvo mjesto

Rafael Nadal
Reuters
12.11.2009.
u 11:08

Borba za prvo mjesto ATP ljestvice na kraju godine ponovno je sasvim otvorena nakon neočekivanog poraza Rogera Federera u drugom kolu ATP Masters 1000 Series turnira u Parizu.

Švicarski je genijalac u srijedu poražen od domaćeg predstavnika Juliena Benneteaua, a zanimljivo je da mu je to već treći put u karijeri da je izgubio u uvodnom meču na turniru u francuskoj prijestolnici.

U dosadašnjih sedam nastupa u Parizu definitivno nije imao previše uspjeha, najdalje je, tri puta, uspijevao doći do četvrtfinala.

Zanimljivo je također da je posljednji put u uvodnom meču nekog turnira poražen u srpnju prošle godine, kada je u drugom kolu ATP Masters Series turnira u Kanadi (u prvom kolu je, kao i u Parizu, bio slobodan) zaustavio također Francuz Gilles Simon. Pritom nismo računali lanjski Masters Cup u Šangaju kada je također poražen u prvom dvoboju, ali to nije bio i kraj nastupa za njega budući da se turnir igra po skupinama, svaki sa svakim. No, zanimljivo je da je i tada u prvom meču bolji od njega bio Gilles Simon.

Federerov poraz u drugom kolu Pariza u svakom je slučaju ponovno otvorio borbu za “broj jedan” na kraju godine. Rafael Nadal je zasad smanjio zaostatak za Švicarcem na 1215 bodova, a ako uspije osvojiti svoj 16. turnir iz Masters serije u karijeri, razlika između dvojice tenisača bit će samo 305 bodova.

A kako je na ATP finalu u Londonu u igri maksimalnih 1500 bodova za igrača koji eventualno turnir završi bez poraza, od 22. studenoga bi se mogao voditi veliki okršaj za svjetsku “jedinicu”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije