Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Fantela-Marenić: Još čekamo da Bandić ispuni obećano

18.08.2016., Rio de Janeiro - Hrvatski jedrilicari Sime Fantela i Igor Marenic osvojili su naslov olimpijskih pobjednika u jedrenju u klasi 470 u Rio de Janeiru. 30-godisnjaci iz zadarskog kluba Sv. Krsevan fantasticno su odradili regatu u zaljevu Guanaba
Foto: Pixsell
07.02.2017.
u 07:36

Ako do toga i dođe može se dogoditi da godinu, godinu i pol vozimo neku drugu klasu i ako nam ne ide da se vratimo u 470. Htjeli smo se dobro odmoriti pa smo uzeli duži odmor. Cilj nam je doći u Tokio hladne glave i puni motiva.

Šezdeset godina i osam mjeseci prošlo je od osnutka Hrvatskog jedriličarskog saveza. Šest desetljeća sanjarili su naši jedriličari olimpijske medalje, a njih su u kolovozu prošle godine konačno dosegnuli Tonči Stipanović (srebro u laseru) i dvojac Šime Fantela - Igor Marenić (zlato u 470).

A zlatni tandem još nije odlučio hoće li karijeru nastaviti u dosadašnjoj disciplini ili će voziti u novoj klasi (49er), o čemu kažu:

- Ako do toga i dođe može se dogoditi da godinu, godinu i pol vozimo neku drugu klasu i ako nam ne ide da se vratimo u 470. Htjeli smo se dobro odmoriti pa smo uzeli duži odmor, jednak onome kada smo se posvetili faksu, pa nismo još donijeli odluku. Cilj nam je doći u Tokio hladne glave i puni motiva.

Što bi im bio veći motiv? Ponoviti olimpijsko zlato u 470 ili osvojiti medalju u drugoj disciplini što je rijetkima pošlo za rukom.

- Teško pitanje. Medalja je medalja, a zlato je zlato. Opet, nova klasa bila bi veliki izazov - kazali su uglas Šime i Igor.

Ova svečanost bila je pretposljednji čin “dana ponosa i slave”. Posljednji bi trebale biti nagrade koje su im obećala dvojica gradonačelnika.

- Zadarski gradonačelnik Kalmeta obećao nam je stanove, a zagrebački Bandić da će i nezagrebačke osvajače olimpijskih medalja jednako nagraditi kao i one zagrebačke.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
14:30 09.02.2017.

Dećki, od Bandića možete dobiti fontanu u dvorištu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije