Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf Hrvatice

Fantastičan dan Splićanke: Barbara Matić vratila se u svjetski džudaški vrh

Barbara Matić
IJF
24.10.2020.
u 19:03

Matić je na Grand Slamu u Budimpešti nanizala svjetsku prvakinju, svjetsku doprvakinju a u finalu i europsku prvakinju

Nakon što je u srpnju diplomirala na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Barbara Matić se u istoj godini vratila u svjetski vrh. A uz to je i osvojila 5000 dolara, prvu nagradu za pobjedu na jednom od najjačih ovogodišnjih turnira.

Naime, 25-godišnja Splićanka pobijedila je na Grand Slam turniru u Budimpešti, prvom turniru IJF Toura nakon višemjesečne korona pauze, i to nakon što je još u četvrtfinalu pobijedila svjetsku prvakinju Francuskinju Marie Eve Gahie, a potom u polufinalu svjetsku doprvakinju Portugalku Barbaru Timo.

Nakon takvog niza pobjeda, u finale s Margaux Pinot, brončanom sa SP-a i aktualnom europskom prvakinjom, Barbara je ušla s ogromnim samopouzdanjem koje je i kapitalizirala. S nožnim bacanjem (makekomi) za wazari, Matić je uzvratila Francuskinji za poraz doživljen lani na Grand Slam turniru u Parizu.

- Jesmo li se vratili? - pitao je Barbaru sretni trener Vladimir Preradović prije nego što će zagrliti svoju dugogodišnju štićenicu koja je s ovih 1000 bodova napravila veliki korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju.

Na budimpeštanskom turniru u nedjelju će nastupiti još dvoje hrvatskih reprezentativaca. Karla Prodan u težinskoj skupini do 78 kg i Zlatko Kumrić u kategoriji do 100 kg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije