Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOTO GP

Fabio Quartararo najbrži na Velikoj nagradi Katalonije

MotoGP - Catalunya Grand Prix
ALBERT GEA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
27.09.2020.
u 17:57

Vodeći do ove utrke Talijan Andrea Dovizioso (Ducati) utrku je završio u prvom zavoju nakon sudara s Francuzom Johannom Zarcom (Ducati)

Francuski motociklist Fabio Quartararo (Yamaha) pobjednik je Velike nagrade Katalonije u razredu MotoGP, nakon što je prvi prošao ciljem na stazi u Barceloni i tako stigao do trećeg ovosezonskog trijumfa, čime se vratio i na vodeću poziciju u svjetskom prvenstvu.

Quartararo je slavio na prve dvije utrke u sezoni vožene također na tlu Španjolske u Jerezu, da bi na sljedećih pet natjecanja ostao bez mjesta na pobjedničkom postolju.

U Barceloni se vratio pobjedničkim navikama, a slavio je ispred dvojice Španjolaca na Suzukijima, drugoplasiranim Joanom Mirom i trećeplasiranim Alexom Rinsom.

Quartararo je ponovno na vrhu ukupnog redoslijeda sa 108 bodova, osam više od Mira i 18 više od Španjolca Mavericka Vinalesa (Yamaha) koji je utrku u Barceloni završio na devetom mjestu.

Vodeći do ove utrke Talijan Andrea Dovizioso (Ducati) utrku je završio u prvom zavoju nakon sudara s Francuzom Johannom Zarcom (Ducati).  

U razredu Moto 2 treću ovosezonsku pobjedu ostvario je Talijan Luca Marini (Kalex) koji je sa 150 bodova vodeći u ukupnom redoslijedu ispred sunarodnjaka Enee Bastianinija sa 130.

U razredu Moto 3 slavio je 22-godišnji Južnoafrikanac Darryn Binder (KTM), mlađi brat Brada Bindera koji vozi u najjačem MotoGP razredu, kojemu je to prva pobjeda u utrkama svjetskog prvenstva. Japanac Ai Ogura je vodeći u ukupnom redoslijedu sa 122 boda, tri više od drugoplasiranog Španjolca Alberta Arenasa.

Sljedeće okupljanje najboljih motociklista svijeta će se dogoditi 11. listopada, kad će se na stazi u Le Mansu boriti za Veliku nagradu Francuske. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije