Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO POJAČANJE

Sjajne vijesti! Nogometaš Bayerna odlučio nastupati za Hrvatsku

Fabian Benko
Foto: DPA/Pixsell
1/5
12.12.2017.
u 08:53

Dečko je rođen u Münchenu i Bayernu se pridružio sa samo sedam godina te je prošao njegovu nogometnu akademiju.

Sjajne vijesti stižu iz Njemačke – ofenzivni veznjak Bayerna Fabian Benko (19) igrat će za hrvatsku reprezentaciju. Priključit će se U-21 selekciji, a izbornik Nenad Gračan boravio je u Münchenu te se sastao s mladim nogometašem i njegovim roditeljima.

– Fabian Benko je kazao da želi igrati za Hrvatsku, roditelji također, tako da se nadam da je sve završeno i da će se to na kraju i dogoditi – kazao je Gračan za Sportske novosti.

– Posjeduje izniman nogometni duh, a prepoznatljiv je, između ostalog, po toj toliko spominjanoj njemačkoj disciplini. Razgovarali smo sasvim otvoreno, rekao sam kako smo vrlo zainteresirani da Fabian igra za Hrvatsku. Inače, obitelj mu je iz Svetog Martina na Muri, u Njemačku su otišli devedesetih godina. Meni je žao što već nije u našem procesu s obzirom na svoje kvalitete, s obzirom na generaciju s kojom bi igrao, a tu mislim na Brekala, Moru – dodao je Gračan te najavio da će ga u veljači pozvati u kamp kako bi upoznao naše nogometaše.

Fabian Benko
1/5

Dečko je rođen u Münchenu i Bayernu se pridružio sa samo sedam godina te je prošao njegovu nogometnu akademiju. Kod Carla Ancelottija upisao je prvi službeni nastup za Bayern.

Prvoj momčadi Bayerna priključio ga je još Pep Guardiola, kod kojega je bio na klupi u Ligi prvaka, primjerice na utakmici protiv Dinama u Münchenu. Da je tada ušao u igru, bio bi najmlađi Bayernov igrač u povijesti u tom natjecanju.

Komentara 15

IL
ilijan
09:43 12.12.2017.

Dobro nam došao mladi vatreni!

AN
anr
13:16 12.12.2017.

dobro nam došao.

DU
Deleted user
10:00 12.12.2017.

Koje ste vi neznalice od novinara! "Kod Carla Ancelottija protekloga vikenda upisao je prvi službeni nastup za Bayern." Ancelotti već neko vrijeme nije trener Bayerna, a dečko nije bio u prvom sastavu od prošle sezone. Ali dobro da je odlučio igrati za nas, možda i bude nešto od njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije