Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurd

Evo zbog čega se traži zatvorska kazna za Bad Blue Boyse!

stadion Maksimir
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.09.2014.
u 18:18

Razlog? Ne, nije zbog nekakvih nereda, već zbog toga što su sjedili na pogrešnim mjestima. No, u svemu tome postoji i nekoliko apsurda

Krajem prošle sezone u finalu Kupa sastali su se Dinamo i Rijeka. Osim po pobjedi gostiju, utakmica na Maksimiru pamti se i po brojnim uhićenjima Bad Blue Boysa s istočne tribine.

Razlog? Ne, nije zbog nekakvih nereda, već zbog toga što su sjedili na pogrešnim mjestima. No, u svemu tome postoji i nekoliko apsurda. Naime, već uoči početka utakmice na blagajnama su se tim navijačima (inače protivnicima Zdravka Mamića) koji su dolazili u grupama prodavale karte za različite sektore pa se znalo dogoditi da dva prijatelja koja dođu zajedno moraju na utakmicu ići odvojeno. A nakon susreta, policija je okružila sve navijače na sektorima tri i četiri te ih van s tribine puštala samo na izlaz broj četiri. Ispod su stajali zaštitari i policija koji su svakom od njih pregledavali ulaznice, a oni koji ih nisu imali, ili ih nisu imali za već spomenuti sektor 4, uhićeni su! Nije pomoglo ni to što su imali ulaznicu za treći sektor s kojega nisu mogli izaći! Naravno, važno je naglasiti da se takva provjera nije vršila na ostalim tribinama.

A četiri mjeseca nakon tog događaja na Prekršajnom sudu u Zagrebu počinju suđenja navijačima, a navijački portal izagola.hr objavio je policijski dopis sudu kojim se za spomenuti prekršaj traži zatvorska kazna, kao i zabrana dolaska na Dinamove utakmice, kao i na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, uz obavezno javljanje u policijsku postaju.

Komentara 110

Avatar Django
Django
19:03 02.09.2014.

Kakve veze ima Mamić sa time? Kada ćete shvatiti da vas kukuriku kokošinjac iskorištava u vlastite svrhe!? Ako se dobro sjećam ministar za sport je tada bio Jovanović, njegov zamjenik Skansi a ministar policije Ostojić! Sve vaši dečki, kaj se sad bunite!

DI
dinamojavolim1
20:24 02.09.2014.

odite bilo gdje u europi na stadion i sjest cete na mjesto za koje si kupio kartu a ako ces se protivit bit ces izbacen ili uhicen i nemojte bit smjesni i pricat da da ce jadni boysi ici zbog toga u zatvor jer su to gluposti...a taman i da odu kakve mamic ima veze sa tim??

A4
alfa 4c
18:34 02.09.2014.

Boysi,uopće me ne zanimate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije