Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ONI SU PROŠLI DALJE

Evo tko je sve izborio osminu finala Konferencijske lige. Pobjednici od večeras ne prijete Dinamu

REUTERS/Kai Pfaffenbach
22.02.2024.
u 23:29

Posljednji sudionici osmine finala ovosezonske Konferencijske lige su nogometaši grčkog Olympiakosa, austrijskog Sturma, norveškog Moldea i belgijskog Union St. Gilloisea.

Ranije su osminu finala kao pobjednici skupina izborili Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahce, dok su kroz dvije utakmice play-offa među 16 ušli Dinamo, Maccabi Haifa, Ajax i Servette.

Najveće iznenađenje napravili su igrači Union St. Gilloisea koji su osminu finala izborili pobjedom u Frankfurtu protiv Eintrachta od 2-1. Prva utakmica na belgijskom tlu završena je 2-2.

Belgijska momčad stekla je dva gola prednosti nakon pogodaka Cameron Puertasa u 47. i Eckert Ayensea u 80. minuti. Mala nada za domaćina se pojavila kada je Dina Ebimbe smanjio na 1-2 u 87. minuti, no bundesligaš iz Frankfurta do kraja nije zabio još jedan pogodak koji bi ga odveo u produžetke. Cijelu utakmicu s domaće klupe za pričuve je odgledao hrvatski nogometaš Hrvoje Smolčić.

Nakon 1-0 na domaćem terenu Olympiakos je istim rezultatom i u gostima pobijedio Ferencvaros. U prvom susretu strijelac je bio El Kaaabi koji je i u uzvratu bio koban za Mađare. Dao je jedini gol, iz jedanaesterca u 45. minuti.

Dvije pobjede za osminu finala upisao je i Sturm koji je nakon domaćih 4-1 pobijedio Slovan i u Bratislavi. Bilo je 1-0, a jedini je pogodak dao Biereth u 52. minuti. Za Slovan je od 60. minute zaigrao hrvatski nogometaš Marko Tolić.

Uvjerljivo je osminu finala izborio norveški Molde koji je nakon domaćih 3-2 pobijedio Legiju i u Varšavi s 3-0. Dvostruki strijelac je bio Gulbrandsen, dok je još jedan dodao Hestad.


Play-off, uzvratni susreti:

Slovan Bratislava - Sturm 0-1 (Biereth 52), 1-4

Eintracht Frankfurt - Union St. Gilloise 1-2 (Dina Ebimbe 87 / Puertas 47, Eckert Ayensa 80), 2-2

Ferencvaros - Olympiakos 0-1 (El Kaabi 45-11m), 0-1

Legia Varšava - Molde 0-3 (Gulbrandsen 2, 67, Hestad 20), 2-3

Ludogorec - Servette 0-1 (Cognat 6), prva utakmica 0-0

Dinamo - Betis 1-1 (Kaneko 59 / Bakambu 38), 1-0

Bodo Glimt - Ajax 1-1, produžeci 1-2 (Berg 83 / Berghuis 34, Taylor 114), 2-2

Izravan plasman u osminu finala Konferencijske lige, nakon osvajanja prvih mjesta po skupinama, izborili su Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahce. U srijedu se među šesnaest probio i Maccabi Haifa nakon ukupnih 2-1 protiv belgijskog Genta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije