Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon rovinja

Evo što Mamić kaže o sastavu za proljeće, odlasku Brozovića i sebi kao treneru

Zoran Mamić, Matjaž Kek
Jurica Galoić/PIXSELL
17.01.2015.
u 13:45

Trener smatra kako je dolaskom Alexadrua Matela prijelazni rok Dinama pri kraju.

Nakon odrađenog prvog dijela priprema u Rovinju trener Dinama, Zoran Mamić, otkrio je svoje dojmove za službene stranice hrvatskog prvaka.

- Od okupljanja u Zagrebu pa do zadnjeg dana u Rovinju imali smo samo jedan problem i to s tetivom Joze Šimunovića tako da sam jako zadovoljan. Igrači su već na pripreme došli fizički spremni, a svi rade zaista fantastično i suradnici i ja smo jako sretni. Velika mi je želja da ovako nastave i dalje te da nas zaobiđu ozljede – rekao je trener i pohvalio sjajne uvjete u Rovinju.

- U ovoj fazi priprema nam utakmice nisu važne tako da smo zaista u Rovinju imali sve. Hotel je fantastičan, hrana odlična, ljubaznost osoblja, tereni su prilično dobri i fantastična klima – sve je bilo odlično. Iskreno, jedino mi je žao što nema ovdje puno više ekipa da se mogu organizirati utakmice, ali nadam se da će se i to promijeniti u budućnosti – kaže trener pa na pitanje planiraju li se plavi vraćati u Rovinj uz smiješak kaže:

- Sigurno ćemo ostati vezani za Rovinj i hotel Lone jer zaista nema puno ovakvih hotela.

Prvi dio priprema je gotov, a sada slijede one dulje u Španjolskoj. Do prvog kola nastavka prvenstva ostalo je otprilike 3 tjedna.

- Pola sezone je ipak iza nas, nije ovo potpuno novi početak i imamo igrače koji su iznijeli najveći teret u prvom dijelu sezone. Nećemo mijenjati sustav i neće biti revolucionarnih promjena, a naravno da će trenutna forma, treninzi, ponašanje i sve ostalo će odrediti tko će igrati – priča trener i dodaje:

- Siguran sam da će meni kao treneru to biti jako teška odluka jer svi rade odlično i neće mi biti lako odlučiti tko (ne)će biti u prvih 11.

Mamić ističe najmlađe igrače koji su izdržali sve treninge i pokazali kvalitetu i karakter.

- Istina... Gojak, Olmo, Fiolić, Cekici, Ćorić, Hodžić... To su sve mladići koji ponosno mogu pogledati na dane iza nas. Oni će u mjesecima koji dolaze biti između prve i druge momčadi i ukaže li se prilika sigurno će i oni dobiti svoju priliku. Stvarno rade odlično, pokazali su i ovdje da su itekako s razlogom s nama i oni su naša budućnost.

Trener smatra kako je dolaskom Alexadrua Matela prijelazni rok Dinama pri kraju.

- Mislim da neće više biti dolazaka prije svega jer to znači da se nitko nije ozlijedio pa da nećemo morati reagirati. Rekao sam da sam jako zadovoljan igračima koje imam i ne mislim da nam netko danas treba. Naravno, ako se pojavi kvalitetan igrač kojeg možemo dovesti onda ćemo znati reagirati.

Rubrika "odlasci" također neće biti previše prometna, a sportski direktor i trener niti na ljeto ne planira dovoditi puno igrača.

- Neće nam se ponoviti prošla godina kada smo doveli dosta igrača jer ne planiramo puštati puno igrača. Naravno, osim ako ne dođu, kako se to kaže, "nemoralne" ponude koje se ne mogu odbiti.

Jedan od igrača koji se često spominje da bi mogao napustiti svlačionicu prvaka je Marcelo Brozović.

- Nema tu ništa novo konkretno, barem ne pismeno. Prijelazni rok je tek počeo, a naša želja je jasna: želimo da Marcelo ostane s nama. Ipak, ako bude baš ponuda s kojom bismo svi bili zadovoljni onda će nešto i biti.

Osvrnuo se i na svoje razdoblje na trenerskoj klupi.

- Svatko pametan svakoga dana nešto nauči pa tako i ja; čitav život. Imam sjajne suradnike, mislim da učimo i napredujemo svaki dan i da momčad to prepozna i, na koncu, cijeni. Nogomet je "živa materija" i vrlo je teško predvidjeti što će se događati, no radimo brojne analize onoga što je bilo ili nije bilo dobro, pričamo puno s igračima i poboljšavamo se u svakom pogledu – zaključio je trener Dinama.

>>Dinamo je prava legija stranaca, pogledajte otkud sve dolaze igrači

>>Dinamo doveo pojačanje: potpisao rumunjski reprezentativac, evo što je rekao!

Komentara 6

Avatar unfeeling
unfeeling
22:27 17.01.2015.

"Kažem Ja" je jedini trener kojeg je Dinamo imao u eri Zrdavka Mamića, ovi drugi su obični .ebivjetri.

NB
Nije.bitno
22:44 17.01.2015.

mamići su poznati po samokritičnosti

Avatar cluesblues
cluesblues
19:40 17.01.2015.

hvali se kak svaki dan napreduje i uci i da "misli da momcad to prepoznaje"…pa covjece, u profesionalnom klubu se igraci moraju dokazivat treneru a ne obratno - da ima obraza sam bi otisal i prepustil mjesto profesionalnom treneru koji bi mozda od ove ekipe napravil momcad konkurentnu u europi, ovak, ceka nas jos jedno dosadno proljece, neuigrana ekipa bez igre sa propusnom obranom i povremenim individualnim potezima u napadu, a onda opet ispadanje u predkolima za lp…glavno da bracek "svaki dan uci i napreduje i da igraci to prepoznaju"….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije