Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još traje boj

Evo što Hrvatskoj sada treba za plasman na Euro i čega se trebamo plašiti

Wales - Hrvatska
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/7
13.10.2019.
u 22:46

Matematika je jednostavna, protiv Slovaka će nam biti dovoljan i bod, dok bi pobjeda ujedno značila sigurno osvajanje prvoga mjesta u skupini.

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je remi u Cardiffu, osvojila važan bod, te se sada nalazi samo na koračić od plasmana na Euro 2020.

Matematika je jednostavna, protiv Slovaka će nam biti dovoljan i bod za osvajanje prvog mjesta u skupini. S 15 bodova bi za sve konkurente biti nedostižni, pa i za Mađare budući da imamo bolji omjer u međusobnim ogledima.

No, što kada bi izgubili na Rujevici, a bit ćemo bez Lovrena i Vide zbog kartona? Tada bi se našli u golemome problemu jer bi nas do kraja Slovačka mogla preskočiti, a u istoj bi prigodi bili i Mađari.

Tada bi morali strepiti za ishod utakmice Wales - Mađarska, odnosno od toga da Mađari ne uzmu sva tri boda u Cardiffu. 

Redoslijed:

1. Hrvatska 14 bodova (sedam utakmica)

2. Mađarska 12 bodova (sedam utakmica)

3. Slovačka 10 bodova (šest utakmica)

4. Wales 8 bodova (šest utakmica)

5. Azerbadjžan 1 bod (šest utakmica)

Raspored:

16. studenog: HRVATSKA - SLOVAČKA

16. studenog: AZERBAJDŽAN - WALES

19. studenog: WALES - MAĐARSKA

19. studenog: SLOVAČKA - AZERBAJDŽAN 

 

 

Komentara 61

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
00:57 14.10.2019.

Ako protiv jedne Slovačke kod kuće ne možemo neriješeno odigrati, nismo ni zaslužili mjesto na EPu.

RM
Rmpajlija
23:41 13.10.2019.

Svojevremeno je i Englezima protiv nas trebao "samo" bod. Znamo kako je završilo.Doduše, ni Ćiro se nije plasirao na Euro poslije bronce.

KU
kupatilo
23:17 13.10.2019.

velika greska Dalica.Nije pokusao ni napasti tri boda a znase da mi neznamo taktizirati i cuvati rezultat.Iz svega toga izrodili su se i kartoni i povrede.Dase igralo napadacki a ne cuvanje posjeda Vels je bio zrel za uvjerljivu pobjedu jer nisu nista pokazali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije