Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTFINALE

Evo koliko morate platiti da gledate trećeg igrača svijeta

Borna Ćilić Hrvatska tenis davis kup
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
20.02.2018.
u 14:10

- U Osijeku smo bili s najjačom ekipom koju imamo. I dalje će to biti igrači koji su bili u Osijeku, možda malo šire s Mektićem i s Matom Pavićem, to ćemo vidjeti

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija u dvoboju četvrtfinala Svjetske skupine dočekat će reprezentaciju Kazahstana od 6. do 8. travnja na zemljanoj podlozi u varaždinskoj Areni, a cijene trodnevnih kompleta ulaznica bit će 150 i 200 kuna, najavljeno je u utorak na potpisivanju ugovora o organizaciji između Grada Varaždina i Hrvatskog teniskog saveza.

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Čehok i izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Miroslav Zečić, koji je najavio da će cijene ulaznica biti 150 kuna, odnosno 200 kuna za ulaznice najviše kategorije, dok je Krešimir Bubalo iz HTS-a najavio da će dvoboj Hrvatske i Kazahstana moći pratiti 5.500 ljudi.

Varaždin je domaćin najboljim hrvatskim tenisačima bio 2010. kada je Hrvatska u Areni s 5-0 svladala Ekvador u prvom kolu Svjetske skupine. Gradonačelnik Čehok Varaždin ove godine vidi kao jedan dio puta do osvajanja Davis Cupa.

- Sva tri dana za 150 kuna gledati Marina Čilića, koji je treći igrač svijeta, ili Ćorića koji je među prvih 50 i igra sve bolje, bodriti cijelu reprezentaciju i našeg izbornika Željka Krajana, stvarno je velika privilegija za građane i uvjeren sam da će dvorana biti puna - izjavio je Čehok, a varaždinski župan Radimir Čačić, koji je bio predsjednik HTS-a 2005. kada je osvojen naslov u Davis Cupu, smatra da reprezentacija ima snage za ponavljanje tog uspjeha.

U Varaždinu je bio i izbornik Željko Krajan za kojeg je vođenje reprezentacije u svom gradu ispunjenje trenerskog sna.

- Bio sam u dvorani kad smo igrali protiv Ekvadora i osjetio taj ugođaj. Mislio sam da bi jednog dana, kada budem u poziciji izbornika, najljepše što bi se moglo dogoditi bilo da vodim igrače u Varaždinu. To mi se dogodilo i to na ovakvom nivou, četvrtfinalu Davis Cupa - rekao je Krajan koji Hrvatsku vidi kao favorita protiv Kazahstana, ali i upozorava da u Davis Cupu uvijek treba biti oprezan.

Izbornik je najavio najjači sastav za četvrtfinale.

 - U Osijeku smo bili s najjačom ekipom koju imamo. I dalje će to biti igrači koji su bili u Osijeku, možda malo šire s Mektićem i s Matom Pavićem, to ćemo vidjeti. Opet smo složni kao i 2016. kada smo prije sezone dogovorili da pokušamo ići do kraja. Dečki su osjetili kvalitetu i širinu koju imamo u ekipi. Ciljevi su opet veliki. Ako prođemo u polufinale, igrat ćemo na domaćem terenu i jedni smo od glavnih favorita - dodao je i Krajan i pozvao varaždinsku publiku da dođe pomoći hrvatskim tenisačima kao što je to činila osječka, pogotovo u igri parova.

U slučaju pobjede protiv Kazahstana Hrvatska će u polufinalu Davis Cupa u rujnu biti domaćin boljem iz dvoboja SAD - Belgija.

Komentara 1

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
14:27 20.02.2018.

Samo napred čisto sportski i bez dopinga kao neki !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije