Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHUNSKI TENISAČ

Evo koliko je Ivanišević zaradio u karijeri, svota je golema

Zadar: Goran Ivanišević obišao ŠRC Višnjik
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/7
17.10.2023.
u 08:42

A Ivanišević je po zaradi 29. tenisač svih vremena s tim da su u njegovo vrijeme zarade od turnira bile znatno manje nego danas

Goran Ivanišević (52), aktualni trener najboljeg tenisača Novaka Đokovića, iza sebe ima zavidnu karijeru. Goran je bio drugi igrač svijeta, osvojio je 22 turnira te Grand Slam i Davis Cup, a vrhunac svega bilo je spektakularno osvajanje Wimbledona 2001. godine.

U tenisu se svaki tjedan ponedjeljkom osvježavaju rang liste, ali s njima se uređuju i liste zarada tenisača i tenisačica od nastupa na turnirima. Zarade od turnira su transparentne pa se tako za svakoga zna koliko je uprihodio. Naravno, u ovo se ne ubrajaju zarade od sponzora, a one su često mnogo više nego zarade na turnirima.

A Ivanišević je po zaradi 29. tenisač svih vremena, s tim da su u njegovo vrijeme zarade od turnira bile znatno manje nego danas.

Samo od nagrada na turnirima Goran je u karijeri zaradio 19 milijuna i 876 tisuća dolara. Međutim, na većinu turnira dolazio je samo uz novčano jamstvo, koje se kretalo između 100 i 200 tisuća dolara. Tijekom karijere imao je i bogate sponzorske ugovore sa Sergio Tacchinijem, Diadorom, Headom... Procjenjuje se da je u karijeri zaradio više od 40 milijuna eura.

Ivanišević danas zarađuje kao Đokovićev trener, no iznos nije poznat. Kada su ga jednom pitali o tome, Goran je odgovorio u svom stilu.

– Dajem mu popust – rekao je Goran.

 
Ključne riječi

Komentara 12

FO
Fotofreek
11:15 17.10.2023.

Sve je pošteno zaradio svojim radom i trudom.

NV
novo vriijeme
15:09 17.10.2023.

Pogledam internet, dotična bivsa na Ztiču u naručju nelog manekena a Goran na turnirima,. 6 mjeseci kasnije razvod. On prepiše pola imovine na kćer a kćer prepiše na majku koja se godinu dana kasnije preudala i dobila u 40toj dijete. Sada ima imovinu Gorana koji dijeli na troje djece jer otac jednog djeteta Vlaho nema ništa osim svojih gaća. Tko ne bi na to podivljao.

NE
Nemanadimak
10:37 18.10.2023.

Uh kad pomislis ne moze gore onda te iznenadi. Ipak je pravi dalmos mada nisu svi takvi kao on ima koji znaju sa novcem i znaju kontrolirati nagone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije