Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTFINALE SP-A

Evo kako su mediji u Srbiji najavili dvoboj s Hrvatskom, puni su optimizma uoči 'balkanskog klasika'

Sisak: Hrvatska i Srbija sastali se u 6. kolu Europa kupa
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
13.02.2024.
u 12:09

"Gotovo svaki susret Srba i Hrvata je priča za sebe - Hrvati su uspješniji na Svjetskom prvenstvu 3:2, na Olimpijskim igrama 2:1 u pobjedama, a Srbija je bolja na Europskom prvenstvu 3:1", piše B92.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas od 17 sati igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Dohi protiv Srbije. Bit će to novi vaterpolo klasik između susjeda, a svi se nadamo kako će slaviti izabranici Ivice Tucka. U grupnoj fazi barakude su svladale Australiju i Južnu Afriku, dok smo protiv Španjolaca pretrpjeli poraz od 10:6. 

Bit će ovo šesti susret Hrvatske i Srbije na svjetskim prvenstvima. Hrvatska je pobijedila u polufinalu 2007. (10:7), u polufinalu 2017. (12:11) te u četvrtfinalu 2022. (14:12). Izgubili smo u polufinalu 2009 (11:12) i u finalu 2015 (4:11).

A evo kako su utakmicu najavili mediji iz Srbije.

“U dvobojima na Svjetskom prvenstvu Hrvati su uspješniji i vode 3:2 u međusobnim duelima, kao i na Olimpijskim igrama (2:1), dok je Srbija bolja na Europskom prvenstvu (3: 1. No, treba napomenuti i da je Srbija dobila sve utakmice u kojima se igralo za zlato, a svakako najvrijednije one na Svjetskom prvenstvu u Kazanu (11:4) i na Igrama u Rio de Janeiru (11:7). Kako će sada završiti? Nadamo se pobjedom "delfina"", navodi Mondo.

"Gotovo svaki susret Srba i Hrvata je priča za sebe - Hrvati su uspješniji na Svjetskom prvenstvu 3:2, na Olimpijskim igrama 2:1 u pobjedama, a Srbija je bolja na Europskom prvenstvu 3:1", piše B92 koji je ovaj dvoboj nazvao "balkanski klasik".

"Ako je vjerovati kladionicama - čeka nas prava drama i "rat" u bazenu, ali Srbija je blagi favorit protiv finalista nedavno završenog Europskog prvenstva", navodi Kurir.

"Nikad nijedan meč dve zemlje nije bio dosadan i bez drame!", piše Blic.

 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
16:22 13.02.2024.

A mediji u Mađarskoj, Sloveniji, Italiji.... ? Aha, ne prate se oni u civilizaciji, samo "njihovi". Na kaj je spala ova naša Hrvatska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije