Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKULARNO ZDANJE

Evo kako izgleda stadion na kojem će se Hrgović boriti, izgrađen je za manje od dva mjeseca

Stadion
Foto: Matchroom Boxing
1/4
02.12.2019.
u 14:45

Montažni stadion od 15.000 mjesta izgrađen je za manje od dva mjeseca, a nalazi s u kraljevskom gradu Diriyahu, u predgrađu Riyhada

U subotu će se u Saudijskoj Arabiji održati jedna od najvećih boksačkih priredbi u ovom tisućljeću ali i jedna od najvećih teškaških priredbi ikad održanih. Jer, ne samo da će se, u dugo očekivanom uzvratu, sučeliti neočekivani svjetski prvak Andy Ruiz i razvlašteni šampion Anthony Joshua nego je na programu i niz drugih vrlo atraktivnih teškaških borbi.

U sunaslovnoj borbi večeri borit će se Britanac Dillian Whyte (7. teškaš svijeta) i Poljak Mariusz Wach (48.), a prije njih Rus Aleksandar Povjetkin (6.) i Amerikanac Michael Hunter (21.). S obzirom da svaka od svjetskih boksačkih organizacija (WBC, WBO, IBF, WBA) ima svoj zaseban renking mi stavljamo onaj sa specijalizirane stranice BoxRec koji nam se čini i najrealnijim.

Teškaški program otvorit će trostruki svjetski amaterski prvak Mahammadrasul Majidov koji svoju profesionalnu karijeru započinje sa Britancem Tomom Littleom, a nama najzanimljiviji okršaj bit će onaj između Filipa Hrgovića (13.) i Erica Moline (35.). Hrvatskom teškašu bit će to deseta profesionalna borba koja bi mogla puno toga odrediti vezano u narednu godinu.

Ovu spektakularnu priredbu organizira Matchroom Boxing, promocija koja je ponosno objavila kako će izgledati stadion kapaciteta 15.000 gledatelja na kojem će se te borbe i odvijati. A "Okršaj na dinama" odvijat će se u montažnom objektu koji je sagrađen za manje od dva mjeseca. Štoviše, izgradnja je počela 7. listopada tijekom koje je upotrebljeno skoro 300 tona čelika i samo 60 dana kasnije sve će biti spremno za nezaboravni spektakl.

Atraktivnosti cijele priredbe pridonosi i činjenica da će se sve odvijati u Diriyahu, predgrađu glavnog grada Riyadha, čiji je stari dio od Unesca zaštićeno kulturno dobro velike povijesne vrijednosti jer je riječ o lokaciji koja je u 18. stoljeću bila prvi dom prvi dom saudijske kraljevske obitelji a na kojem lokalitetu je, puno stoljeća prije, propovijedao i prorok Muhamed.

- Kada sam prvi put bio ovdje, radi promocije borbe, ničega ovoga ovdje nije bilo. Ovo je nevjerojatno i ludo što su sve uspjeli izgraditi za samo mjesec i pol. Bit će fantastično boriti se ovdje. Bit će to povijesan događaj, a ja ga i za sebe namjeravam učiniti povijesnim - kazao je branitelj naslova Andy Ruiz Jr.

- Bit će to nevjerojatna noć, a ja sam oduševljen što će ovamo doći puno mojih navijača iz Velike Britanije. Bit će to noć koju će svi nazočni spominjati svojim unucima - rekao je pak izazivač Anthony Joshua.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije