Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za Euro

Otkrivamo kako bi trebao izgledati sastav Hrvatske za dvoboj protiv Walesa

Hrvatska reprezentacija u Omišu
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/9
04.06.2019.
u 07:02

Lipanj je za našu reprezentaciju uvijek bio nezgodan, neki su dulje na odmoru i izvan pravog ritma, neki su participirali u svojim klubovima gotovo do kraja pa će Dalić morati balansirati u radu

Doručak, lagana kavica i druženje, a nakon ručka i odmora trening, sve to je bilo na meniju naših reprezentativaca prije dodjele trofeja Nogometaš kojem su naši najbolji nogometaši nazočili i čekali nagrade.

Vjerujemo da dečkima takav jučerašnji raspored nije bio odveć težak i naporan, zacijelo je naporniji dan imao izbornik naše A nogometne vrste Zlatko Dalić. Sa svojim stožerom već je crtao planove za izuzetno važnu utakmicu kvalifikacija protiv Walesa koja se igra u subotu 8. lipnja u 15 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku.

Značajne otegotne okolnosti

Za drugu reprezentaciju na svijetu to ne bi smio biti nekakav težak zalogaj, da se sve dosad odvijalo kako smo zamišljali, dečki bi u Osijek išli na druženje s “legama”, malo bi degustirali šunku i kulen, možda i probali kakvo je meso crnih slavonskih svinja koje sa svojim društvom uzgaja Domagoj Vida.

No, stigle su i znatne otegotne okolnosti pa će dečki ipak morati ostati u režimu sportske prehrane da bi spremni dočekali tu važnu utakmicu.

Lipanj je za našu reprezentaciju uvijek bio nezgodan, neki su dulje na odmoru i izvan pravog ritma, neki su participirali u svojim klubovima gotovo do kraja (Kovačić i Lovren) pa će Dalić morati balansirati u radu.

>>> Trening hrvatske reprezentacije u Omišu ometala je kiša

Uz to, otpali su mu standardni Ivan Rakitić i Ante Rebić, pa Vlašić, Rog i Bradarić. Aktivirao je izbornik pretpozive Mije Caktaša i Mile Škorića, iz mlade vrste povukao veznjaka Alena Halilovića koji je nakon tri godine ponovno u kadru A vrste.

I tako s izmijenjenim kadrom mora napasti Wales jer sve osim pobjede u Osijeku jako bi nam zakompliciralo put prema Euru, dovoljan je bio poraz od Mađarske. Bez obzira na ta otpadanja igrača, ne bismo rekli da je Dalić u velikim dvojbama.

Očekujemo da će “jedinicu” imati Dominik Livaković koji je sjajno branio u Dinamu, dok Lovre Kalinić nije branio u Aston Villi ovog proljeća. Trojac u zadnjoj liniji čine Jedvaj, Lovren (europski prvak priključuje se danas) i Vida. Pitanje lijevog beka već je dulje tema reprezentacije.

Dalić se odlučio za novo ime i pozvao Darija Melnjaka. No, zasad se čini da je Melnjak tu kao “podrška” Borni Barišiću.

Možda netko vidi i dvojbu u srednjem redu u potrazi za igračem koji će zamijeniti Ivana Rakitića. Mario Pašalić iza sebe ima dobru sezonu u Atalanti, izborio je s njom igranje u Ligi prvaka, ali vjerujemo da će prednost ipak dobiti Mateo Kovačić.

Konačno pravi Kovačić

Mnogo puta hvaljen, a isto toliko puta osporavan, Kovačić bi morao, uz iskustvo igranja s Modrićem u Realu, povezati našu igru. Nadajmo se da je igrom u finalu Europske lige sam sebi pokazao i dokazao da može, u toj pobjedi i slavlju svojeg privremenog kluba Chelseaja nad Arsenalom, odigrao je odlično, sudjelovao kod tri pogotka plavih.

Konačno je prolazio, išao prema naprijed, pokazao kakav ima prvi korak, a nije sve lopte davao prvom do sebe. Tu alibi igru puno smo puta gledali, ali znali smo gledati i sjajnog Kovačića, takav nam treba protiv Walesa i ne vjerujemo da će Dalić na klupu staviti igrača koji je četiri puta zaredom osvojio europski trofej.

Previše dvojbi nema ni u napadu iako nema Rebića. Perišić i Kramarić imaju sigurno mjesto, mali upitnik mogao se pojaviti oko te još jedne pozicije. No, znamo da Dalić jako voli način na koji igra mladi Josip Brekalo, pa ćemo njega gledati u Osijeku, a Petković će možda ući bude li potrebe.

Kako bi trebao izgledati sastav Hrvatske za Wales:

Livaković; Barišić, Vida, Lovren, Jedvaj - Brozović, Kovačić - Perišić, Modrić, Brekalo - Kramarić

Komentara 10

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
09:14 04.06.2019.

Ivan Rebić?tko je taj?

Avatar bambin@
bambin@
08:48 04.06.2019.

Ivan Rebic??? Zbilja!? To neki novi reprezentativac?

DE
Dekihr
10:28 04.06.2019.

Halilovića?????pa njega ni za skupljanje lopti ne bi uzeo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije