Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljud rasprodan

Evo gdje gledati spektakl na punom Poljudu protiv Francuske

Hrvatska sjajnom predstavom na Poljudu izborila Svjetsko prvenstvo
Sergei Bobylev/NEWSCOM
06.06.2022.
u 07:00

Poljud je rasprodan, na stadionu se očekuje oko 31 tisuća gledatelja, a jedini poluprazan sektor je onaj na kojemu će biti navijači francuske reprezentacije.

Reprezentacija Francuske branitelj je naslova pobjednika u Ligi nacija, ali i drugi svjetski prvak koji će u Splitu igrati protiv Hrvatske. U kolovozu 2005. godine ovdje je u prijateljskoj utakmici gostovala reprezentacija Brazila, i ta je utakmica okončana rezultatom 1:1.

Poljud je rasprodan, na stadionu se očekuje oko 31 tisuća gledatelja, a jedini poluprazan sektor je onaj na kojemu će biti navijači francuske reprezentacije. Očekuje ih se tristotinjak, a dio Francuza bit će i na zapadnoj tribini te u svečanim ložama pa će se ukupna brojka njihovih navijača popeti do oko 500.

Izbornik Zlatko Dalić u Splitu je u četiri utakmice vodio hrvatsku reprezentaciju. U kvalifikacijama za EP ovdje je svladao Mađarsku s 3:0, u kvalifikacijama za SP Sloveniju također s 3:0 i Rusiju s 1:0, a u Ligi nacija bio je poražen od Portugala 2:3. Svoje dvije pobjede u Ligi nacija Hrvatska je ostvarila u Zagrebu; 2018. nad Španjolskom 3:2 i 2020. nad Švedskom 2:1. 

- Sve što je bilo loše oko reprezentacije bilo je u Ligi nacija. Moramo podići glavu gore, ne smijemo pasti. Sada se moramo vaditi protiv svjetskih prvaka. Situacija nije ugodna niti lagana. Igračima je kraj sezone, neki razmišljaju o transferu,  neki o oporavku, neki o odmoru. Pokušat ćemo se iskupiti kako bi isprali poraz protiv Austrije. Nije lako slijede nam tri teške utakmice, dvije protiv Francuske, jedna protiv Danske - rekao je Dalić uoči Francuske.

Susret na Poljudu igra se danas u 20:45 sati uz prijenos na Novoj TV. Tekstualni prijenos moći ćete pratiti na našem portalu.

Komentara 15

Avatar Mudlin
Mudlin
15:39 06.06.2022.

O kakvom to "spektaklu" govorite? O spektakularnom ponašanju spličana-navijača? Ili o spektakularnim golovima Francuza? Kad za 75% igrača Hrvatske još ni jedan Hrvat nije ni čuo, ne vidim tu spektakl, osim spektakularnog sramoćenja Lijepe Naše.

PR
prajdali100
07:52 06.06.2022.

A bogami biće to bolje ne gledati.

TO
Tomisl
14:09 06.06.2022.

Nikada više sastava iz Rusije , kako naši mediji pišu imamo same zvijezde ,a kada treba za Hrvatsku igrati , nigdje ih nema, umorni .😄

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije