Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD NA FRANCUZE

Liga nacija nije nebitna! Mnogi zaboravljaju na ključnu stvar: Želimo li sebi otežati put na Euro?

storyeditor/2022-06-04/PXL_030622_93865173.jpg
05.06.2022.
u 10:55

Nakon šoka protiv Austrije (0:3), vatrene sutra čeka najteži mogući protivnik, Francuska, s kojom u osam utakmica još nemamo pobjedu, uz šest poraza i dva remija

Uvjerljivi poraz od Austrije još je u mislima, no nema vremena za plakanje, jer sutra (Poljud, 20.45 sati) vatrenima slijedi najteži mogući protivnik, Francuska.

03.06.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - Nogometna utakmica Lige nacija, Hrvatska - Austrija. Konrad Laimer, Borna Sosa Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Crna mačka, tako bi se mogla nazvati francuska nogometna reprezentacija kada su u pitanju utakmice protiv Hrvatske. Vatreni su protiv trikolora igrali čak osam puta, a nijednom nisu pobijedili. Na omjeru su od dva remija i šest poraza, uz vrlo lošu gol-razliku 8:19. Od svih tih silnih poraza protiv trikolora najbolniji je onaj prvi, iz polufinala Svjetskog prvenstva 1998. godine (1:2), kada nas je s dva jedina reprezentativna gola u karijeri uništio Lillian Thuram.

– Najgora stvar koju sam u toj utakmici napravio bila je kad je Boban došao tražiti zamjenu. Trebao sam doći na aut-liniju i napraviti ono što sam napravio kao trener barem 20 puta, reći Bobanu: "Sine, ostani, ne možemo bez tebe." Da je Boban ostao u igri protiv onih šugavih Francuza, kakvi su bili, mi bismo ih pobijedili – uvjeren je Ćiro.

Krajem 1999. uslijedila je nova utakmica s Francuzima, u oproštaju Zvonimira Bobana od reprezentativnog dresa izgubili smo s 0:3 na Stade de Franceu. A onda u proljeće 2000. uzvrat u Maksimiru, koji smo izgubili s 0:3, uz oproštaj Dražena Ladića i Aljoše Asanovića kojeg su gledatelji sramotno izviždali pri izlasku iz igre.

Najbliže pobjedi protiv Francuza bili smo 2004. na Euru, vodili smo 2:1, a završilo je 2:2. U prijateljskoj utakmici 2011. u Parizu bilo je 0:0, a onda je uslijedio poraz u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji (2:4), potom i još dva poraza (2:4, 1:2) u prošlom izdanju Lige nacija.

03.06.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - Nogometna utakmica Lige nacija, Hrvatska - Austrija. Mateo Kovacic, Xaver Schlager Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Trikolori nam očito ne leže, no sutra se na Poljudu moramo vaditi baš protiv njih. Liga nacija nije nebitno natjecanje, kao svjetski doprvak ne smijemo si ukaljati ugled. Također, važno je što posljednji iz grupe ispada u grupu B Lige nacija te neće moći u prvi šešir nositelja za Euro 2024. godine.

Daliću neće biti lako jer na mnogim igračima vidjelo se da su energetski prazni (Brozović, Pašalić, Kramarić, Juranović...). Sigurno je da će Dalić mijenjati obranu, pogotovo stoperski par. Ćaleta-Car i Pongračić bili su najlošiji među lošima, šansu će sutra dobiti dvojac Vida i Erlić. Oršić će od prve minute startati umjesto Brekala, Pašalić se nakon loše predstave završiti na klupi, sigurno će izbornik mijenjati i golmana, među vratnice će Livaković. 

Komentara 10

PR
prajdali100
11:59 05.06.2022.

Čuj " trikolori nam ne leže". Pa za klasu su bolji,kada bi u Splitu bilo neodlučeno to bi za nas bila premija.Kada smo pobijedili Brazil ili Portugal? Nikada," ne leže nam".

DU
Deleted user
11:39 05.06.2022.

Vida protiv Mbappe, Benzema i Griezmann? Ma bit ce najmanje 5-1 za francuze.

DU
Deleted user
11:34 05.06.2022.

Ne nego 4:2. Ti si otišao ranije spat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije