Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAŠAN NIZ HRVATSKE

Evo gdje gledati Hrvatsku u borbi za finale, kuje se osma karika trofejnog lanca

Pula: Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Italiju
Srecko Niketic/PIXSELL
01.07.2022.
u 09:02

U Melbourneu 2007. smo pod Rudićevim vodstvom osvojili zlato, u Rimu 2009. broncu, 2011. u Šangaju opet broncu, kao i u Barceloni 2013., u Kazanju 2015. igrali smo finale (sa Srbijom), ali smo ga izgubili, a 2017. u Budimpešti smo opet bili najbolji na svijetu, ovaj put s Tuckom. A medalju, smo brončanu, osvojili i na posljednjem prvenstvu u korejskom Gwangjuu.

Hrvatska reprezentacija danas će od 19:30 protiv Španjolske nastupiti u polufinalu Svjetskog vaterpolskog prvenstva u Budimpešti, a ovo je prilika za nastavak jednog nevjerojatnog niza kojeg u ovom sportu na svijetu ima jedino Hrvatska.

Ivica Tucak, još vruć od pobjede nad Srbijom, kazao je u kamere Hrvatske televizije da je to veliki uspjeh hrvatskog vaterpola, “osmi put u polufinalu svjetskog prvenstva, nitko to dosad nije napravio”.

Hrvatski izbornik je u pravu što se tiče rekorda koji drže hrvatski vaterpolisti, no malo ga je skratio, smanjio. Borimo se u Budimpešti za osmu medalju u nizu, no što se polufinala tiče (a ona obuhvaćaju i ona nesretna četvrta mjesta) serija je malo jača. Deveti put uzastopno smo u polufinalima svjetskih prvenstava.

Znači niz ne počinje u Melbourneu 2007. kada smo počeli sa žetvom svjetskih medalja (zlato), nego u Montrealu 2005. kada smo krenuli s polufinalima. Tada smo, na žalost, u utakmici za broncu pomalo nesretno izgubili od Grka i to nakon produžetaka.

No, nama je ionako draži ovaj trofejni lanac, koji je već povezao sedam svjetskih prvenstava i optimistično očekujemo da ćemo u Budimpešti, kao i 2017. godine, iskovati i onu osmu kariku.

Pa, nije loše podsjetiti ga se. Znači u Melbourneu 2007. smo pod Rudićevim vodstvom osvojili zlato, u Rimu 2009. broncu, 2011. u Šangaju opet broncu, kao i u Barceloni 2013., u Kazanju 2015. igrali smo finale (sa Srbijom), ali smo ga izgubili, a 2017. u Budimpešti smo opet bili najbolji na svijetu, ovaj put s Tuckom. A medalju, smo brončanu, osvojili i na posljednjem prvenstvu u korejskom Gwangjuu.

E, to nije pošlo za rukom nijednoj drugoj reprezentaciji. Nizovi mađarskih i španjolskih vaterpolista imali su samo po četiri karike.

Od početka smo tvrdili da u ovoj našoj reprezentaciji ima velikog potencijala i to se protiv Srbije bjelodano potvrdilo. Pogledajte samo junake pobjede nad Srbijom: Popadić (27), Harkov (25), Fatović (25), Žuvela (20), Lazić (24)...

Ovoj reprezentaciji nedostaje samo još jedan dobar branič (šteta je što se Benić ozlijedio) i malo više uigranih akcija u napadu s igračem više. No, hrabrost i srce (“boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije...”) mogu nadomjestiti i neke realne hendikepe, kao i neka izbornikova lutanja. 

Polufinalni susret Hrvatske i Španjolske možete gledati na Drugom programu HRT-a od 19.30 i u tekstualnom prijenosu na našem portalu.

Komentara 1

PR
pravednik2
09:37 01.07.2022.

Naprid naši dupini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije