Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERAS

Evo gdje gledati boksački spektakl: Hrgovića, Mavrovića i Milasa

Filip Hrgović
Promo
10.09.2021.
u 10:00

Večeras nas očekuje prava poslastica za sve ljubitelje borilačkih sportova. U ring se sa 52 godine vraća boksaška legenda Željko Mavrović. Očekuje nas i uzbudljiva borba dvojice hrvatskih teškaša.

U pohodu na svjetski tron Hrgovića (12-0, 9 KO) smo zadnji put gledali u borbi 7. studenog 2020., kada je u svojem 12. profesionalnom nastupu uvjerljivo porazio Amerikanca Rydella Bookera, u borbi koja je trajala pet rundi, čime je napravio još jedan važan korak prema vrhu. Od tada je Hrgović imao dosta problema u pronalasku novog protivnika, no ipak ga je pronašao u 31-godišnjem Crnogorcu Radonjiću, boksaču u naponu snage, koji je svoju rezidenciju našao u Njemačkoj.

Radonjićev ranking prema box.rec (231. mjesto) zavarava jer ipak je „odradio“ 22 borbe i niti jednom nije otišao iz ringa spuštenih rukavica, a sve su borbe završile prije službenog isteka vremena, tj. prekidima.

Svoju posljednju borbu Radonjić je imao protiv Turčina Özcana Cetinkaya u njemačkom Bruchsalu i dobio je prekidom, tj. nokautom. Radonjić opravdano nosi naziv „Crnogorski čekić“ i jako želi međunarodni IBF pojas odnijeti kući, no Hrgović je, iako respektira Crnogorca, uvjeren da će ga svladati jer Radonjić se još nije susreo s boksačem njegovog kalibra.

U svakom slučaju, čeka nas eksplozivni susret dvojice teškaša koji ne znaju za poraz! Susret dvojice boksača dogodit će se na Wörthersee stadionu u Klagenfurtu, koji može primiti 30.000 gledatelja.

Istu večer kada Hrgović dočekuje Radonjića, Splićanin Petar Milas (15-0, 11 KO) se u jednom od svojih najznačajnijih susreta profesionalne karijere suprotstavlja Francuzu Tonyju Yoku (10-0, 8 KO), koji je 2016. svladao Filipa Hrgovića u polufinalnom dvoboju Olimpijskih igara da bi ubrzo postao prvak u superteškoj kategoriji.

I doista Milas nije mogao dobiti atraktivnijeg protivnika, poput njega neporaženog u profesionalnoj karijeri s visokim postotkom mečeva završenih nokautom. Borba će se održati na pariškom Roland Garrosu.

Milas i Yoka već su se trebali susresti u borbi za tada ispražnjenu EBU (European Boxing Union) titulu, no borba se nije dogodila pa je pojas Yoka osvojio protiv Belgijca Joela Tambwea Djeka u ožujku ove godine. Sada će Yoka braniti pojas protiv našeg Petra Milasa, koji je zadnji put u ringu bio u listopadu 2019. protiv Južnoafrikanca Johnnyja Mullera. Kao što smo rekli, i Yoka i Milas su borci koji svoje protivnike pobjeđuju prije regularnog zvuka zvona pa se očekuje velika borba, koja će Milasu, ukoliko je dobije, biti velik podstrek i odskočna daska u karijeri.

Prijenos Hrgovićevog i Milasovog meča pratite uživo na RTL-u od 22.15, dok će se povratak Željka Mavrovića prenositi na RTL-u 2 s početkom u 19 sati i 30 minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije