Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spominjali Hrvate

Euroliga pokrenula postupak protiv C. zvezde zbog transparenta

Delije
Foto: Screenshot
30.01.2018.
u 15:55

Transparent s porukom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" pojavio se na tribini s najvatrenijim navijačima Crvene zvezde

Euroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv košarkaškog kluba Crvena zvezda, zbog uvredljivog transparenta koji su navijači beogradskog kluba istaknuli u dvorani Aleksandra Nikolića tijekom euroligaškog dvoboja s grčkim Olympiakosom.

Transparent s porukom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" pojavio se na tribini s najvatrenijim navijačima Crvene zvezde, a istaknut je kad se u sastavu beogradskog kluba pojavio Alen Omić, centar sa slovenskom putovnicom, koji je rođen u Tuzli.

"Poruka istaknuta od nekolicine navijača ni na koji način ne predstavlja košarku, europsku košarkašku obitelj ili organizaciju Eurolige. Upravo suprotno, europska košarka je oduvijek bila i bit će primjer integracije na terenu i izvan njega, gdje se različite kulture, rase i vjere sastaju dijeleći istu strast", stoji u priopćenju za medije koji je u utorak objavilo vodstvo Eurolige.

 

"Stavovi navijača, koje su iznijeli u petak, su uvredljivi, štetni i u potpunoj su suprotnosti s principima integracije i poštovanja. Euroliga će nastaviti čvrsto podupirati promociju multikulturalnosti i multietničke raznolikosti, koristeći sport kao most između kultura. Euroliga snažno osuđuje bilo kakvu vrstu diskriminirajućih komentara ili akcija po rasnoj, spolnoj, seksualnoj i bilo kakvoj drugoj osnovi", zaključuje se u priopćenju.

Komentara 14

Avatar Celzijus
Celzijus
16:22 30.01.2018.

A da se jednom ti trobrzinci zapitaju zbog čega ih ne vole ni šiptari, ni balije ni Hrvati, a ni ostali im "komšije". Jer, ako ja ne razgovaram sa jednim susjedom, možda je krivica u njemu, al ako me ne trpi cijela ulica...

KR
Krotila
18:15 30.01.2018.

konačno da je netko skužio da mi hrvati nismo njihova brača

KI
kinez14
17:43 30.01.2018.

Sta bi dragi Pupi rekao na ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije