Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRV - NJE 74:72

Hrvatska na krilima maestralnog Šarića slomila Njemačku i pobijedila!

Košarka
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/11
14.08.2015.
u 23:06

Hrvatska - Njemačka 74:72 (15:15, 21:13, 19:25, 9:11, 10:8)

Hrvatska je u zagrebačkoj Areni u sklopu priprema za Eurobasket pobijedila Njemačku 74:72 (64:64) nakon produžetaka. Bila je to napeta utakmica u kojoj su se obje momčadi izmjenjivale u serijama koje bi činili da dođu do vodstva i egal nakon regularnog dijela nekako je najpravedniji. A i publici je bilo zabavnije vidjeti produžetke.

Dirk Nowitzki je igrao u prvoj petorci i dobio veliki pljesak nekoliko tisuća prisutnih u dvorani. I nije se štedio, pomogao je Nijemcima da dođu do 11:2 i 13:4, ali kad je izašao van su naši krenuli, smirili ruku i bili onakvi kakvi trebaju biti u obrani i napadu. Predvodio je igrom Šarić (18), posebno u trenucima kad je Bogdanović (13) još namještao nišanske sprave. On, Hezonja (5) i Rudež su se priključili tek 1. kolovoza pripremama i to se osjetilo. Ali tu je bio i Žorić (11), koji se posebno isticao požrtvovnošću.

I ne samo on, vratio se nakon mnogo godina Marko Tomas (9). Napokon je zdrav, djeluje spremno i svojim koševima, ali i obranom je učinio mnogo za momčad. Osjetilo se to u drugoj četvrtini kad smo nakon 18:24 otišli na 36:25 u samo pet minuta. Bila je to maestralna serija, ali Nijemci u treću četvrtinu ulaze s odmornim Nowitzkim i u minutu i pol čine seriju od 10:0. Spašavaju nas trice (Šarić, Ukić, Bogdanović, Tomas) i držimo se u igri tako da smo u posljednju četvrtinu ušli s plus dva (55:53). I tad su se ruke svima tresle, Nijemci su propustili nekoliko kontri i naših poklona, ali isto smo propustili i mi. Ono što treba napomenuti, Nowitzki je osjetio bolove i nakon nekoliko minuta posljednje četvrtine izašao i nije se vraćao. Mogli smo to iskoristiti, kao i činjenicu da Nijemci nisu zabili sedam napada zaredom, ali Bogdanović s poludistance u posljednjoj sekundi promašuje pa se kod 64:64 išlo u produžetak.

Krenuli su Nijemci bolje tricom Schaffartzikom, a potom nisu ništa zabili do trice Zipsera. Bilo je 71:70, Ukić šutira i promašuje, a potom nebeskim skokom Šarić spašava i 25 sekundi do kraja imamo loptu, Žorić zabija i bježimo na tri razlike! Spretno je 5,9 sekundi do kraja Schröder iznudio dva slobodna bacanja, zabio ih i kad je red došao na Tomasa, on je jedno promašio. Činilo se da će biti napeto, ali Rok Stipčević je omeo Schrödera, koji gubi loptu i Hrvatska pobjeđuje 74:72! Prvi je to poraz Nijemaca u šest pripremnih susreta, a u nedjelju 16. kolovoza u 15 sati slijedi uzvrat.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

- Imaju sjajnu ekipu, ali nisu u top stanju kao ni mi. Bila je to zanimljiva utakmica i drago mi je da smo izborili pobjedu - rekao je Roko Leni Ukić i dodao:

- Igrali smo dobru obranu, možemo biti zadovoljni i sad se okrećemo Bremenu. Jasno je da nećemo biti odmorni, ali to su pripreme.

Dario Šarić bio je najbolji strijelac susreta i zahvaljujući tome, ali i sjajnoj obrani te ključnim skokovima u napadu, izborili smo bitne koševe kad se lomila utakmica u regularnom dijelu, ali i produžecima.

- Vidjelo se da to nismo mi na samom početku jer smo morali osjetiti publiku i teren, a onda kad je krenulo smo bili dobri. Njemačka je odigrala već četiri ili pet utakmica pa su pripremljeniji, ali vjerujem da ćemo pobijediti i u Njemačkoj.

HRVATSKA - NJEMAČKA 74:72 (15:15, 21:13, 19:25, 9:11, 10:8)

PRATITE UŽIVO

74:72 >> Zabio je Tomas jedno, a potom Schröder gubi loptu i to je kraj!

73:72 >> Schröder zabija dva slobodna i odmah zatim nakon minute odmora ima Marko Tomas dva slobodna bacanja 5,9 sekundi do kraja.

73:70 >> Zahvaljujući Šariću je Žorić došao do šuta i zabio za vodstvo koje nam vjerojatno donosi pobjedu

71:70 >> Nijemci osim trice ništa nisu napravili, Marko Tomas to kažnjava tricom i minutu do kraja imamo veliko vodstvo. Ali Zipser vraća, da bi Ukić promašio, a Šarić skače u napadu

68:67 >> Žorić uz mnogo sreće zabija za vodstvo, a to je sad jako bitno. Nowitzki se neće vraćati, sa strane ga liječnici masiraju, očito nešto nije u redu

66:67 >> Bogdanović nas vraća nakon slobodnih bacanja

64:67 >> Ante Tomić ponovno čini prekršaj u napadu, nismo još zabili u produžetku. Igra se još tri i pol minute

64:67 >> Schaffartzik otvara produžetak tricom i vodstvo Nijemaca, a potom je Stipčević htio odgovoriti, ali nije dobacio do obruča

ČETVRTA ČETVRTINA

Igrat će se produžeci jer je Bogdanović promašio šut u posljednjoj sekundi

64:64 >> Dario Šarić 49 sekundi do kraja zabija dva slobodna koja je sjajno izborio. Napeto je!

62:64 >> Ante Tomić dobiva brojne udarce i isprovocirali su ga Nijemci, ali njegovu pogrešku obrana spašava. Igra se još dvije minute

60:62 >> Nijemci u reketu imaju previše prostora i lako zabijaju, ali nama šut zasad ide pa to i guramo. Igra se još četiri minute

58:58 >> Nowitzki zabija svoju prvu tricu, a odmah i potom Bogdanović

55:55 >> Rastrgana je utakmica, vidi se da ruke više nisu mirne pa ispada lopta svima i samo dva su poena pala u tri minute.

TREĆA ČETVRTINA

55:53 >> Šut sjajno služi sve osim Rudeža i Bogdanovića pa tricama i s poludistance održavamo vodstvo. Još tri sekunde do kraja, ali Nijemci mogu prije bonusa napraviti dva prekršaja pa su nam omeli napad u dva navrata i natjerali nas na šut sekundu prije kraja, a pucao je Simon i promašio iz teške situacije. Ujedno, ovo je prva četvrtina koju su Nijemci dobili

48:48 >> Njemačka je ubrzala igru i bolje skače, tek nas Šarić drži u igri. Ima još tri minute do kraja treće četvrtine

42:42 >> Šarić prvo zabija tricu za povratak u vodstvo, a onda je i blokirao Zirbesa, koji napad kasnije ipak zabija

39:38 >> Njemačka je napravila 10:0 u manje od dvije minute i povela, ali odmah napad poslije Hezonja zabija tricu i vraća nas u "plus"

36:34 >> Nijemci su krenuli žestoko i smanjili su na minus dva serijom 6:0

DRUGA ČETVRTINA

36:28 >> Kakva serija! U jednom trenutku bili smo na 16:1 i Nijemci su samo blijedo gledali kako ih Bogdanović "puni". Tek je u posljednjoj sekundi dojam popravio tricom Giffey.

30:24 >> Bogdanović zabija svoje prve poene, oba s linije slobodnih bacanja. Igra se još tri minute u drugoj četvrtini. Odmah napad poslije Šarić zabija tricu i to je 12:0 u dvije minute

25:24 >> Hezonja nam je s linije slobodnih bacanja donio prvo vodstvo na utakmici

23:24 >> Schröder je iznudio već sedam prekršaja, ali navikli smo se na Nijemce i idemo po prvo vodstvo

23:24 >> Hrvatski košarkaši već treći put nisu s linije tri poena dobacili do obruča, ali onda odmah Tomas zabija

18:22 >> Zaoštrila se utakmica, lijepo je vidjeti da obje momčadi žele pobijediti

17:19 >> Nijemci s prvom postavom igraju i djeluju bolje, ali naši su nakon hrđavog starta sad mnogo bolji

PRVA ČETVRTINA:

15:15 >> U zadnjim minutama smo podigli nivo igre predvođeni Tomasom i Šarićem pa na odmor odlazimo sa 15:15

8:15 >> Malo smo došli do zraka izlaskom Nowitzkog i sad je rezultat prihvatljiviji, a i obrana nam bolje igra

4:11 >> Tomić nakon sjajne asistencije Bogdanovića zabija, a Nowitzki i Zirbes napuštaju igru. Još je četiri minute do kraja prve četvrtine

2:11 >> Zipser nam zabija tricu i gosti vode 11:2. Perasović se odlučio za minutu odmora

2:8 >> Mario Hezonja već ima dvije osobne pogreške, a Hrvatska četiri i u bonusu je

2:6 >> Nijemci igraju kombiniranu zonu i muče nas zasad. Nowitzki je zabio prve poene, dva slobodna bacanja

2: 4 >> Vode Nijemci 4:2, nije utakmica još potpuno razigrana. Za nas je led probio Šarić šutom preko Nowitzkog

>> Čuvat će ga Dario Šarić

>> Nowitzki još nije dovoljno spreman, ali igra u prvoj petorci

>> Zagrebačka arena solidno je popunjena i sve je spremno za utakmicu

>> 'Perasović će protiv mene testirati igrače? Onda bi bilo dobro da igram'

Komentara 22

PO
PowerPoint
08:23 15.08.2015.

"Bilo je 71:70, Ukić šutira i promašuje".........čim je uhvatio loptu, krenuo u poludribling, znao sam da će gađati tricu, jednostavno sam znao...najgori šuter u povijesti života.....Perasović je trebao dekretom zabraniti tom čovjeku da uopće pomisli na šut, kamoli da isproba.

GA
Gambit
01:16 15.08.2015.

Šarić je klasa. On je već sada pravi vođa ove reprezentacije, iako će Bogdanović često imati loptu u svojim rukama u kriznim trenucima. Tomić je napravio isto broj osobnih u napadu kao i poena. On mora bolje reagirati.

KR
kruško1
08:26 15.08.2015.

bilo je dosadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije