Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPUŠTA EUROBASKET

Leon Radošević neće zaigrati za reprezentaciju, Velimir Perasović šuti

Leon Radošević
NordPhoto/PIXSELL
16.07.2015.
u 09:00

Leon je na EP-u trebao prvi put igrati za Hrvatsku na velikom natjecanju.

Leon Radošević imao je odličnu sezonu iza sebe u berlinskoj Albi i novi izbornik naših košarkaša Velimir Perasović logično ga je uvrstio na širi spisak za Eurobasket. No, Leon na parket zagrebačke Arene neće istrčati.

Kobni gležanj

- Kod Leona Radoševića radi se o kroničnoj ozljedi gležnja koja nije nikad u potpunosti zaliječena. Nakon provedene magnetske rezonancije i pregleda ortopeda, zaključili smo da je potreban duži oporavak, otprilike mjesec dana, tako da Leon ne može pomoći reprezentaciji za nadolazeći EuroBasket 2015. - rekao je dr. Miran Martinac, liječnik reprezentacije.

Velimir Perasović jučer nije bio raspoložen za davanje izjava, ne samo o Leonu, već općenito. No, Perasović je ionako očekivao ovakvu odluku liječnika i samo je čekao da stigne konačna potvrda.

Radošević je tako već šesti igrač koji neće igrati na EP-u. Već prije otpali su Stanko i Boris Barać, Duje Dukan, Fran Pilepić i Hrvoje Perić.

Možda bi Radošević da je mirovao, a ne igrao za vrijeme ljetnog odmora na ekshibiciji u Beogradu, u čast svog menadžera, i zaigrao na Europskom prvenstvu.

- To mi nije normalno - rekao je tada Perasović, koji je očito imao velike planove s 2,08 visokim krilnim centrom.

Na toj poziciji Perasović za sada ima Darija Šarića kao prvu opciju, te Tomislava Zubčića ili Marka Arapovića kao drugu.

Sigurna tri centra

Što se tiče centarske linije gotovo je sigurno, naravno ne bude li više iznenadnih ozljeda, da će u Areni igrati Ante Tomić, Luka Žorić i Miro Bilan, trojka koja je ove sezone imala sjajnih utakmica u Europi.

Leon Radošević sa 25 godina trebao je debitirati za Hrvatsku na jednom velikom natjecanju.

- Ako me izbornik treba, sigurno ću se odazvati - rekao je 14. studenoga Radošević, kada je Alba igrala protiv Cedevite u Zagrebu.

Nijemci su tada pobijedili sa 80:67, a Leon je sa 14 koševa i pet skokova bio jedan od boljih igrača svoje momčadi. U tom trenutku Hrvatska nije imala izbornika, ali se stekao dojam da je Leon to za igranje u reprezentaciji rekao više onako da se riješi neželjenih novinarskih pitanja.

Nakon što ga je Perasović uvrstio na širi spisak, Radošević je dobro znao da se mora čuvati bilo kakvog igranja za vrijeme ljetnih praznika. Ali, izazov igranja u Beogradu bio je očigledno jači. Ili nije mogao reći ne svom menadžeru Mišku Ražnatoviću...

>> Radošević rekao da je ozlijeđen, a zaigrao je košarku u Beogradu

Komentara 1

KR
kruti
09:50 16.07.2015.

tom balavcu se zahvalit ZAUVIJEK!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije