Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRAVILI POGREŠKU

ESPN predstavio Hrvatsku ćiriličnim slovima

Hrvatska reprezentacija
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
05.06.2014.
u 10:57

Hrvatski su navijači na to negodovali pa je HNS uputio dopis ESPN-u i naveo da je "takav poster neprihvatljiv Hrvatima i Hrvatskom nogometnom savezu".

Američka medijska kuća ESPN objavila je postere reprezentacija koje će igrati na Svjetskom prvenstvu, a na posteru koji je predstavljao Hrvatsku nekoliko je slova bilo napisano na ćirilici.

Hrvatski su navijači na to negodovali pa je HNS uputio dopis ESPN-u i naveo da je "takav poster neprihvatljiv Hrvatima i Hrvatskom nogometnom savezu".

Iz ESPN-a su odmah reagirali i sva slova iznad ilustracija Luke Modrića i Marija Mandžukića napisali latinicom.

>> Naši su suparnici u biološkoj prednosti, iz toplih su krajeva

Komentara 30

AL
alfa5
12:55 05.06.2014.

jer to stoji milanovic iza toga,,,posto on forsira cirilicu u hr koja je doniejla zlo ne samo hr nego sloveniji bosni kosovu nema gdje nisu vijerujem da je je mozda sama vlada jer oni mi vise slice na srpsku vladu a ne hrvatsku

ST
stefj
11:35 05.06.2014.

Ha, ha, ESPN-u je vjerojatno cijela istočna Europa isto, sve su to Rusi koji pišu nekim čudnim pismom. Vjerojatno nisu niti svjesni što su napisali, mješavinom alfabeta, latinice i ćirilice. Ako se dobro sjećam, prijevod ovog gore bi bio nešto kao VDTREII...

Avatar zrnorazuma
zrnorazuma
11:14 05.06.2014.

Ovo prvo čak nije ni ćirilica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije