Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvat iz Sassuola

Erlić za VL poslije razbijanja Milana: Medalju čuvam na selu. Hajduk ne treba gubiti nadu u naslov

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco
Peter Cziborra/REUTERS
31.01.2023.
u 19:37

'U napadu su igrali Giroud, Rebić, De Ketelaere i Saelemaekers, Leao je bio na klupi. Primili smo malo bezvezni prvi pogodak, Giroud, koji je ipak top igrač, lijepo me nadskočio, ali nema veze, najbitnije da smo pobijedili'

Hrvatski nogometni reprezentativac Martin Erlić (25) javio se za Večernji list iz Sassuola dan nakon što je njegova momčad šokirala prvaka Milan deklasiravši ga na San Siru s 5:2. Tim je rezultatom prekinut niz Sassuola od osam utakmica bez pobjede, započet debaklom od Napolija (0:4) krajem listopada.

Je li i vas iznenadila ova pobjeda?, pitali smo Hrvata u dresu Sassuola.

– Nismo joj se nadali, ali ipak mi imamo kvalitetne igrače prema naprijed, a zna se već otprije kako Sassuolo može odigrati ovakvu utakmicu te kako Milan paše Sassuolu, a i meni. Tako nam se odjednom "odčepilo"! A baš nam je trebala ta pobjeda, da se vratimo na pobjedničku stazu, dobijemo sigurnost u igri, jer tablica nije baš bajna (Sassuolo je tek na 16. mjestu, nap.a.) – kazao nam je Erlić, koji je za svoju izvedbu ocijenjen sa 6,6 (izvor: Sofascore).

Već ste pobjeđivali Milan?

– Da, igrao sam šest puta protiv Milana i imam tri pobjede. A u prvoj utakmici ove sezone kod kuće smo odigrali 0:0.

Soccer Football - Serie A - AC Milan v Sassuolo - San Siro, Milan, Italy - January 29, 2023 U.S. Sassuolo's Matheus Henrique celebrates scoring their fifth goal with Martin Erlic REUTERS/Daniele Mascolo Photo: Daniele Mascolo/REUTERS
Foto: Daniele Mascolo/REUTERS

Kako vam se čini Milan ovako izbliza? Čini se kako to nije više ni sjena šampionske momčadi?

– U napadu su igrali Giroud, Rebić, De Ketelaere i Saelemaekers, Leao je bio na klupi. Primili smo malo bezvezni prvi pogodak, Giroud, koji je ipak top igrač, lijepo me nadskočio, ali nema veze, najbitnije da smo pobijedili. Vidi se da je Milan ranjen, da nije kao što je bio u prošloj sezoni, i mi smo to uspjeli iskoristiti.

U Sassuolo ste se vratili s reputacijom osvajača svjetske bronce. Rastu li vam ambicije, razmišljate li o većemu klubu?

– Tek sam ove sezone došao u Sassuolo, želim najprije odraditi dobro ovu sezonu, pa ćemo tek vidjeti što donosi sutra. Ja sam uvijek išao na to da budem u klubu u kojemu ću igrati, jer igrač može napredovati jedino kada igra. Radije biram igrati kontinuirano u Sassuolu, nego u većemu klubu biti treći stoper, odnosno igrati manje.

Soccer Football - Serie A - AC Milan v Sassuolo - San Siro, Milan, Italy - January 29, 2023 AC Milan's Olivier Giroud in action with U.S. Sassuolo's Martin Erlic REUTERS/Daniele Mascolo Photo: Daniele Mascolo/REUTERS
Foto: Daniele Mascolo/REUTERS

Dio sam povijesti

Na Svjetskom prvenstvu, spletom okolnosti, niste odigrali ni minutu, ali ste ipak bili otkriće u reprezentaciji u 2022. godini. Jeste li zadovoljni svojim statusom?

– Unatoč tome što nisam nastupio na SP-u u Kataru, sretan sam što sam dio tijekom cijelog Svjetskog prvenstva, što je bilo najbitnije. Naravno da bi mi bilo drago da sam nešto na SP-u i odigrao, ali bit će još svjetskih prvenstava.

Gdje vam je brončana medalja, jeste li je ponijeli sa sobom u Italiju?

– Ne, nisam, tata i mama doma na selu čuvaju medalju.

Kako su vas poslije SP-a dočekali u vašemu klubu?

– Ja sam bio jedini igrač Sassuola na Svjetskom prvenstvu. Svi dečki su mi čestitali na uspjehu, kao i trener, zaželjeli mi dobrodošlicu. Prve dvije utakmice nakon SP-a nisam igrao za Sassuolo jer nisam baš bio u nekoj sjajnoj formi, pa sam imao i virozu kad sam bio doma. Nisam ni trenirao. Sad sam napokon počeo igrati i dohvatio sam dobru formu – uzvraća Erlić, koji u ovoj sezoni ima 13 nastupa za Sassuolo.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil - Education City Stadium, Doha, Qatar - December 9, 2022 Croatia's Domagoj Vida, Dejan Lovren, Martin Erlic and teammates celebrate after the match as Croatia progress to the semi finals REUTERS/Dylan Martinez Photo: Dylan Martinez/REUTERS
Foto: Dylan Martinez/REUTERS

Je li Napoli već prvak? Ima 13 bodova više od drugoplasiranoga Intera.

– Fantastična momčad, koja stvarno ima vrhunske igrače, vrhunsku igru, prema naprijed su ubojiti. Trener Spalletti ih je sjajno posložio, rade fantastičan posao. Oni su sada već veliki favoriti za osvajanje scudetta, što svojom igrom i zaslužuju. Protiv koga god igraju, baš ih "rastave" svojom igrom. Mi smo od njih jesenas primili četiri komada, igrao sam tu utakmicu, ali kada izgubiš od takve momčad, ne padaš u depresiju. Jednostavno im se ne možeš oduprijeti. Pa vidjeli ste da to nije uspjelo ni Liverpoolu.

Kako gledate na ishod ždrijeba Lige nacija, polufinale s Nizozemskom?

– Koga god da smo izvukli, sigurno ne bi bilo lako. A ovako – neka je, neka je baš domaćin Nizozemska naš suparnik! Bit će to sigurno fantastična utakmica, bit će i dosta naših navijača, atmosfera će biti vrhunska! Ma nema ništa ljepše od takvih utakmica!

Veljača će brzo proći

Približava se novo okupljanje reprezentacije, u drugoj polovici ožujka?

– Vjerujte mi, pogledam često kalendar, znam da će ova veljača brzo proći, pa evo nam brzo i ožujka i novoga okupljanja. Kad si dio te momčadi, onda uživaš u svakome treningu, svakoj kavi, u svim trenucima provedenim s takvim igračima kao što su Luka, Perišić, Kovačić...

Jeste li gledali utakmicu Istra 1961 – Hajduk? Kako ste doživjeli poraz bijelih?

– Gledao sam samo prvo poluvrijeme. Šteta, jer na te, kako se kaže, male utakmice, trebaš biti koncentriran, naći motivaciju, a Hajduk je već znao kiksati u takvim utakmicama. Međutim, sve je moguće. Do kraja je sve otvoreno.

Mislite da Hajduk može još dostići Dinamo?

– Dinamo je izgubio Oršića, Petko se oporavlja... Treba ići utakmicu po utakmicu, i ne gubiti nadu – zaključio je Martin Erlić, hajdukovac koji nikada nije igrao za Hajduk, 193 cm visok stoper s već sedamdeset nastupa u talijanskoj Serie A. 

Standings provided by Sofascore
 
Ključne riječi

Komentara 1

ST
sttipe
20:25 31.01.2023.

Uf, kako bi nam ovaj dobro doša...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije