Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNO

Englezi su ovu Hrvaticu prozvali - Slonica! Začudit ćete se kad vidite kako izgleda

Nikolina Šustić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
10.05.2019.
u 18:00

– Smijala sam se tome danima jer imam samo 53 kilograma. U Splitu me zovu Ptica Trkačica – kazala je Nikolina Šustić

Nikolina Šustić, svjetska prvakinja na sto kilometara i vlasnica četvrtog rezultata svih vremena u maratonu, naravno kada je riječ o Hrvatskoj, postigla je još jedan hvalevrijedan pothvat. Petu godinu zaredom pobijedila je u humanitarnoj utrci “Wings for Life”. Prvi je put u toj utrci trčala u Zadru, a potom u Stavangeru, Cambridgeu, Zugu i sada u Münchenu. Naime, svaka pobjednica pojedine globalne utrke može sljedeće godine birati grad u kojem će trčati.

– Nikad nisam htjela birati grad izvan Europe. Ne volim daleko putovati – kaže Nikolina.

Organizatori pobjednicima plaćaju put i smještaj za dvije osobe.

– Uvijek sa mnom ide i moja sestra blizanka Nataša ističe Nikolina.

Znate li već gdje ćete trčati sljedeće godine?

– Dosta nam je već putovanja po Europi. I Natašina i moja želja je vratiti se kući i iduće godine trčati u Zadru.

U Münchenu je pretrčala malo manje od 53 kilometra kad ju je “uhvatio” automobil. To je treći rezultat u cijelom svijetu, računajući sve utrke. Samo su Ruskinja Nina Zarina (53,72 km) i Poljakinja Dominika Stelmach (53,56 km) pretrčale više od Nikoline.

– Nakon prvih nekoliko kilometara počeo je padati snijeg i bilo mi je baš čudno trčati u takvim uvjetima početkom svibnja. Proteklih godina u to vrijeme trčala sam gotovo na ljetnim temperaturama. Jedan dio utrke sam namjerno išla malo brže, a kasnije sam smanjila ritam. Željela sam još jednom pobijediti, ali ne u grču, nego uza zabavu – priča nam Nikolina.

No, nije joj bilo do zabave kada su počeli problemi sa želucem.

– U jednom trenutku, negdje na 50. kilometru, morala sam odjuriti sa staze u obližnje polje. Čak sam razmišljala da odustanem kad su mi biciklisti u pratnji rekli da su na stazi u cijelom svijetu ostale još samo dvije trkačice. Onda sam smogla snage i krenula dalje. Uspjela sam pretrčati još 2,7 kilometara kada me je stigao “catcher car” – priča Nikolina.

Atletski svijet i dalje se čudi Nikolini koja nema trenera, ne trči ni po kakvom posebnom programu, a postiže tako dobre rezultate. I povrh svega, zaposlena je u tvrtki.

– Trčanju se veselim, opušta me i relaksira i baš u tome uživam. Na poslu nemam zbog toga povlastica, radim kao i svi ostali. Na utrke putujem u petak poslije posla, a u ponedjeljak ujutro sam opet na poslu – rekla je Nikolina, kojoj su Englezi dali čudan nadimak – Slonica.

– Smijala sam se tome danima jer imam samo 53 kilograma. U Splitu me zovu Ptica Trkačica – kazala je Nikolina. 

>> Pogledajte nastup seksi navijačica

Ključne riječi

Komentara 4

PI
pinkec
23:21 10.05.2019.

Bravo Nikolina! A slonovi i slonice neka pate!

OV
Ovozemaljski
18:23 10.05.2019.

super slika😄

DD
dr dragon
22:57 10.05.2019.

ova u sredini je Nikolina? ili....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije