Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRASTIČNE MJERE

Englezi pritišću Uefu, Srbiji prijeti izbacivanje iz svih natjecanja!?

Srbija Engleska neredi
Screenshot Youtube
18.10.2012.
u 15:52

''FSS najkonkretnije odbija i demantira da je na stadionu u Kruševcu prije i za vrijeme utakmice bilo ikakvih pojava rasizma'', poručili su iz srpskog saveza

Zbog nereda i rasističkih ispada na u Kruševcu, Srbiji prijeti izgon iz svih natjecanja. Krajnje bi to moglo biti rješenje Uefe koja je pokrenula istragu o nemilim događajima tijekom i nakon susreta mladih reprezentacija Srbije i Engleske.

Englezi, naime, već treći dan vrše velik pritisak da se Srbija sankcionira, a na tu su se temu oglasili i britanski premijer David Cameron koji je ''zgrožen scenama iz Srbije'' te ministar sporta Hugh Robertson.

– Scene na terenu i van njega tijekom utakmice bile su sramotne. Pisao sam predsjedniku Uefe i zahtijevao da se odmah provede istraga o tom incidentu – rekao je Robertson i dodao:

–  Očekujemo da Uefa oštro kazni sve one koji su krivi za rasizam.

S njegovim se mišljenjem slažu i nogometaši Steven Gerrard i Jermain Defoe, no iz nogometnog saveza Srbije šalju potpuno drukčiju poruku:

Srbi: Rasizma nije bilo!

''FSS najkonkretnije odbija i demantira da je na stadionu u Kruševcu prije i za vrijeme utakmice bilo ikakvih pojava rasizma. Vezivanje viđenog incidenta - tučnjave između članova dviju ekipa s rasizmom apsolutno nema nikakve osnove i smatramo ih potpuno zlonamjernim, a toj tvrdnji u prilog idu i prvotni izvještaji službenih osoba s utakmice. Nitko od njih ni u jednom trenutku nije spomenuo rasističke ispade i očekujemo da ljudska i sportska kultura naših nogometnih prijatelja iz Engleske odnese pobjedu nad širenjem dezinformacije'', piše u priopćenju.

Tvrde kako se jedini incident dogodio nakon utakmice i to zahvaljujući Englezima.

''Dok je većina engleskih reprezentativaca proslavljala postignuti gol, njihov igrač sa brojem tri, Danny Rose krajnje se neprimjereno, nesportski i vulgarno ponio prema navijačima na tribinama stadiona u Kruševcu zbog čega mu je i pokazan crveni karton. Ispostavit će se, nažalost, da je tada započeo incident koji se zatim razvio'', poručuju iz FSS-a te dodaju da će kazniti odgovorne, ali da bi trebali i Englezi kazniti krivce za tučnjavu.

>> Rio Ferdinand o Kruševcu: Prvo počistimo svoje dvorište

Komentara 10

ZO
zoca
16:28 18.10.2012.

tresla se brda rodio se mis..prije bi izbacili bilo koga nego Srbiju nista od toga eventualne novcane kazne i to je to

Avatar Vizantinac
Vizantinac
17:10 18.10.2012.

18.10.2012. u 16:03h Dančo je napisao/la: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Prvo skoci pa onda reci hop !

Avatar Dančo
Dančo
16:03 18.10.2012.

Nikako to ne bi zelio, onda ce reci kako ih nikad ne bi pobjedili jer su izbaceni. Treba ih po džepu opalit, a mi cemo ih razvalit u maksimiru i beogradu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije