Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI PRIJELAZNI ROK

Englezi opet ruše rekorde, potrošili su nevjerojatnu svotu

Virgil van Dijk
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.02.2018.
u 15:57

Engleski su nogometni klubovi samo zadnjeg dana prijelaznog roka izdvojili rekordnih 171 milijuna eura, od čega najviše Arsenal za dolazak Pierre-Emericka Aubameyanga iz Dortmunda

Engleski prvoligaši su u siječanjskom prijelaznom roku potrošili rekordnih 492,5 milijuna eura, što je gotovo dvostruko više od dosadašnjeg rekorda iz 2011. godine (234 milijuna eura) i deset puta više nego što su potrošili klubovi u talijanskoj Seriji A, objavila je u četvrtak revizorska tvrtka Deloitte. 

Engleski su nogometni klubovi samo zadnjeg dana prijelaznog roka izdvojili rekordnih 171 milijuna eura, od čega najviše Arsenal za dolazak Pierre-Emericka Aubameyanga iz Dortmunda (63 milijuna eura). 

Virgil van Dijk
1/11

Najviše su u Engleskoj trošili klubovi "velike šestorke" - Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur i Arsenal - ukupno 303 milijuna, što je 62 posto od ukupno potrošenog novca.

Rekordne transfere ostvarili su i Liverpool, koji je platio 85 milijuna eura Southamptonu za Virgila van Dijka te Manchester City koji je platio 65 milijuna za dolazak Aymerica Laportea iz Athletic Bilboa. 

Za razliku od engleskih klubova, talijanski klubovi nisu realizirali ni jedan zvučniji transfer i potrošili su samo 50 milijuna eura na pojačanja. U Španjolskoj su klubovi potrošili 271 eura na dovođenje novih igrača, a najviše je potrošila Barcelona koja je za 160 milijuna dovela Brazilca Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu.

Komentara 2

SM
san.martino
08:25 02.02.2018.

Ples miljuna!Kome je vise zanimljiv taj sport!? Nadam se samo da ce ljudi progledati i da ce ih sve manje biti na tribinama. Cini mi se da se to vec dogadja u barsi.

RI
rikavac
18:43 01.02.2018.

Arsenal potrosi naj vise kupio napadaca a odbrana suplja ko svicarski sir. Arsenal ce profitirat ako se rijesi Wengera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije