Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tek 13. na Fifinoj ljestvici

Englezi: Nikad nismo bili niže, a osramotio nas je i Webb

Howard Webb
Reuters
13.07.2010.
u 17:50

Najgori plasman dosad, 11. mjesto, Englezi su imali nakon SP-a 1958.

Uoči svjetskog prvenstva engleski izbornik Fabio Capello rekao je da u JAR-u želi mijenjati povijest. Capello se upisao u povijest, ali ne onako kako je zamišljao. Englezi su i dalje gubitnička momčad, ali zbog ispadanja već u osmini finala, na najnovijoj Fifinoj ljestvici bit će tek 13. reprezentacija svijeta. Najniži je to plasman Albiona u povijesti. Dosad su Englezi najslabiji bili nakon SP-a 1958. godine, na 11. mjestu.

Engleski mediji složni su da ih je, osim igrača, osramotio i trener Howard Webb, policajac iz Yorkshirea koji je sudio finale Svjetskog prvenstva. Zbog pogrešaka koje je napravio izazvao je veliki bijes nizozemskih igrača, ali i ljubitelja nogometa diljem svijeta.

– Suđenje je bilo sramotno, od prvog trenutka utakmice Webb je navlačio za Španjolce – rekao je Nizozemac Dirk Kuyt te dodao:

– Pomoćni sudac Nishimura rekao mi je da bi on isključio Iniestu nakon što je bez lopte odgurnuo Van Bommela. A taj isti Iniesta nam je na kraju presudio.

Daily Mirror analizirao je 15 spornih detalja tijekom utakmice, te zaključio da je Webb u četiri navrata teško pogriješio, po dvaput na štetu Nizozemaca i Španjolaca. Ali pogreške na štetu narančastih bile su puno teže.

1. trebao je već u 29. minuti isključiti Nigela De Jonga nakon brutalnog starta na Xabiju Alonsu; 2. u 84. minuti trebao je dosuditi prekršaj i drugi žuti karton Puyolu nakon starta na Robbenu; 3. U akciji prije Iniestina gola Webb je previdio korner za Nizozemce; 4. u 119. minuti trebao je isključiti Robbena nakon nekoliko uzastopnih prigovora.

Što misli o suđenju u finalu indirektno je poručio i predsjednik Fife Seep Blatter:

– I suci su ljudi, nitko nije savršen. Ipak, nije bio tako loš.

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:08 13.07.2010.

Englezi: Nikad nismo bili niže, a osramotio nas je i Webb- Hrvati: Naviknuli smo se biti nisko ili vanka svega savremenog a sramotimo se sami i nemre nas niko osramotiti..

Avatar poljicanin
poljicanin
18:23 13.07.2010.

Sta seru bezveze,do icidenta Inieste ne bi ni doslo da je nakon grubog starta iskljucio van Bommela,pa nasem Eduardu je nakon slicnog starta otisla kost,a da i ne pisem o de Jongu,koji se je \"kvalificirao\" za K1-finale u Tokiju.Kako ih nije sram pisati \"Ali pogreške na štetu narančastih bile su puno teže\"?Spanjolci su tezili igrati nogomet,nizozemci nesto drugo.Srecom,pobijedio je nogomet-viva Espana!!

Avatar Hemp
Hemp
23:33 13.07.2010.

osramotio i trener Howard Webb ---------------------------------------------- TRENER......hahaha budale novinarske valjda je bio SUDIJA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije