Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO PET DANA

Englezi iznenadili s prvih 11: Pogledajte koji sastav očekuju protiv Hrvatske

England v Iceland - UEFA Nations League - Group A2 - Wembley Stadium
Carl Recine/PA Images/PIXSELL
08.06.2021.
u 17:45

Čitatelji portala BBC, čak njih 275 tisuća, u internetskoj anketi su imali priliku izabrati sastav s kojim bi po njihovom mišljenju reprezentativci Engleske trebali istrčati u nedjelju protiv Hrvatske u prvom kolu skupine D Europskog nogometnog prvenstva.

Čitatelji portala BBC, čak njih 275 tisuća, u internetskoj anketi je imalo priliku izabrati sastav s kojim bi po njihovom mišljenju reprezentativci Engleske trebali istrčati u nedjelju protiv Hrvatske u prvom kolu skupine D Europskog nogometnog prvenstva. 

Strahovito se puno raspravljalo s kojih bi se prvih 11 izbornik Gareth Southgate trebao suprostaviti Hrvatskoj, pa su tako s uglednog engleskog medija odlučili dati kontrolu u ruke navijačima, svima onima koji u ovo vrijeme žele biti "izbornici".

Tako je više od četvrt milijuna "izbornika" većinski odlučilo da na vratima ne treba biti nominalno prvi njihov vratar, Jordan Pickford, već Dean Henderson koji je ove sezone u Manchester Unitedu razmjenjivao minutažu s Davidom De Geom.

U obrani, s druge strane, nije bilo prevelikih iznenađenja. U zadnjoj liniji s četvoricom otraga navijači su izabrali Kylea Walkera, Johna Stonesa, Harryja Maguirea i Lukea Shawa, po dva igrača iz svake momčadi iz Manchestera. 

U veznom redu su dva očekivana kandidata, Declan Rice i Mason Mount, a treće mjesto je po navijačima dobio nešto ofenzivniji Phil Foden koji je igrao briljantno u dresu Manchester Cityja. 

Nešto veća iznenađenja dolaze u napadu. Dok je na mjestu napadača kapetan Harry Kane potpuno neprikosnoven, na mjestima krilnih napdadača su izbori nešto kontroverzniji. Ofenzivac Aston Ville Jack Grealish dobio je prednost ispred Marcusa Rashforda koji je ove sezone postigao 21 pogodak, dok je Grealish četiri od proteklih pet mjeseci proveo oporavljajući se od ozljede. 

Na drugom krilu je također interesantna odluka gdje je Jadon Sancho dobio prednost ispred Raheema Sterlinga, inače prvu opciju na toj poziciji. No, engleska konkurencija na krilima je toliko jaka da se tu teško može pogriješiti. 

Foto: Screenshot BBC

Komentara 5

Avatar GeniKameni
GeniKameni
18:48 08.06.2021.

Mnogo zesca debata u Engleskoj je o tome da li njihov tim treba klecati prije utakmice... Mnogim Englezima se ta ideja nimalo ne dopada, ali Gareth Southgate kaze da ce klecati, i navodno se i igraci s tim idiotizmom slazu! Najiskrenije se nadam da takva glupost nikome iz hrvatske reprezentacije nece pasti na pamet!

DU
Deleted user
18:29 08.06.2021.

Rasisti, preferiraju svoje, a ne uvozne haha

BR
Breoxs
18:14 08.06.2021.

Ova utakmica je i nama i Englezima nebitna. I mi i oni trebamo riješiti Čehe i Škote, pa onda polako dalje. Četvrt finale je na rasporedu 2. i 3. srpnja. Do tada možemo biti nikakvi i jedva se provlačiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije