Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER NANTESA

Emotivni Vaha: Dirnut sam ovom pričom, opet ću početi plakati...

Halilhodžić
Foto: Printscreen Twitter
1/4
01.02.2019.
u 19:17

Svi igrači imali su dresove sa Salinom fotografijom, nosili su i zelene vrpce koje simboliziraju nadu

Vjerojatno najemotivnija utakmica ovih dana igrala se u Nantesu. Domaća momčad Vahida Halilhodžića remizirala je protiv St. Étiennea (1:1), a nije bilo osobe na stadionu koja tada nije pomislila na nestalog Emiliana Salu.

Argentinski nogometaš prije desetak dana letio je za Cardiff, s kojim je potpisao milijunski ugovor, kada je njegov avion nestao na pola puta. Zato su se na utakmici svi sjetili baš njega.

Svima je bilo teško

Sudac je igru prekinuo u devetoj minuti (jer je Sala nosio broj devet), a cijeli stadion, publika, igrači, suci, stožeri... stajali su i pljeskali. Emocije nije mogao sakriti ni njegov bivši trener Vahid Halilhodžić, kojemu je potekla suza...

– Prolazimo kroz vrlo osjetljive trenutke. Neću previše govoriti jer ću opet početi plakati. Doista sam dirnut ovom pričom koja će mi ostati u sjećanju cijeli život. Imao sam stvarno poseban odnos s Emilianom, puno smo razgovarali proteklih mjeseci – rekao je nakon utakmice za francuske medije Halilhodžić pa dodao:

– Nikada nećemo zaboraviti Emiliana, on je izuzetan momak. Život se nastavlja i nadam se da će igrači ponovno pronaći osmijehe – rekao je potreseni trener.

A bila je to utakmica za koju su se svi dodatno potrudili. Navijači su napravili koreografiju na tribinama, razvukli Salinu fotografiju i uzvikivali njegovo ime, bilo je tu i argentinskih zastava, suza, poruka podrške... Omiljeni igrač, izgleda je ostavio dubok trag na svima. Suigračima je bilo najteže, zato su nakon utakmice sa suznim očima šetali terenom. Iako Nantes nije pobijedio, Halilhodžić je bio ponosan na svoje odabranike. Svjestan je uvjeta i emocija s kojima su se morali nositi ne samo tih 90 minuta na travnjaku.

– Ovo je najteža utakmica koju sam vodio i pripremao u svojoj karijeri. Želim čestitati svojim igračima na herojskoj utakmici, bili su na vrhuncu. Nažalost, nismo pobijedili iako smo to zaslužili, barem ja tako mislim. No rekao sam im u svlačionici nakon utakmice da sam vrlo ponosan na njih. Zahvaljujem i navijačima koji su nas poticali tijekom cijele utakmice, bilo je jako dostojanstveno – zaključio je Halilhodžić.

Uz sve to igrači obiju momčadi nosili su majice sa Salinim likom i napisom “On t’aime Emi”, što u prijevodu znači: “Volimo te, Emi”. Tijekom zagrijavanja na terenu imali su i zelene vrpce oko ruku jer simboliziraju nadu. Nadu koju nitko od njih ne gubi iako je prošlo desetak dana otkako je došla vijest o Salinu nestanku.

Nađeni vrijedni tragovi

Štoviše, najnovije vijesti o istrazi daju neke niti vodilje prema pronalasku Sale i britanskog pilota Davida Ibbotsona.

Naime, policija izvještava kako je pronađen dio jastuka sjedala, i to na plaži u blizini Surtainvillea na poluotoku Cotentin. Pretpostavlja se da je iz nesretnog aviona kojim su letjeli.

Nedugo nakon toga 700-tinjak kilometara dalje, na obali pokraj Rotterdama, pronađena je olupina za koju se pretpostavlja da bi također mogla pripadati nestalom zrakoplovu.

Je li tako ili nije, utvrdit će istraga. No bilo kako bilo. Nesreća je to koja je na noge pogodila cijeli nogometni svijet jer i nakon objavljivanja kraja istrage, prikupljen je novac kako bi se ona ipak nastavila ne bi li se pronašla dva nesretna putnika.

>> Pogledajte kako je izgledao prijelazni rok za hrvatske nogometaše

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije