Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUMUNJSKA Hrvatski napadač Ivan Klasnić nije dobio izbornikov poziv

Eduardo se vraća, pozvani Jurić i Čale!

Autori: Marko Kuman, Antonela Vukorepa/VLM
28.01.2009.
u 12:40

Izbornik Bilić objavio je popis igrača za prijateljski susret s Rumunjskom (11. veljače). Među zanimljivijim imenima na popisu našli su se mladi Ivo Iličević te Eduardo da Silva.

Najveća vijest definitivno je povratak Dudua u izbornikove planove. Oko njegovog statusa razgovarao je i s Arsenalovim menadžerom Arseneom Wengerom na čiji će poziv sutra otputovati u London gdje će prisutvovati susretu Arsenala i njegovog bivšeg kluba Westhama.

- Razgovarao sam s Wengerom o Eduardu i mogu reći da će sigurno dobiti minutažu - istaknuo je izbornik.

Video:Sergije Micheli

Poziv je dobio i Trabzonov Hrvoje Čale koji se od transfera u Tursku igrački preporodio i započeo nizati odlične partije. Njegov dolazak Bilić je apostrofirao kao dobitak.

- Već je igrao u mladoj reprezentaciji, a bio je i na popisu za prvu utakmicu za Livorno. Nažalost, otpao je zbog ozljede, no u Turskoj je napravio velik iskorak, odigrao 16 od 17 utakmica - rekao je Bilić te istaknuo zadovoljstvo što ga ima u momčadi.

Na popisu novih našao se i Genoin Ivan Jurić koji je dugo čekao svoj poziv u reprezentaciju.

- Gledali smo ga u talijanskom prvenstvu i zadovoljni smo viđenim. Trebao bi zamijeniti Niku Kovača - kazao je izbornik.

Bilić je izostavio Ivana Klasnića što zapravo i ne čudi obzirom da je zbog ozljede već par tjedana van terena.

- Ako Ivan u budućnosti svojim igrama zasluži poziv, sigurno će ga i dobiti jer je dokazana vrijednost - istaknuo je.

Na popisu se nisu našli ozljeđeni Runje, Leko te Knežević. No, unatoč Kranjčarevoj ozljedi i činjenici da nije bio u fokusu momčadi još od Slovenije, vjerojatno će dobiti nekoliko minuta u susretu protiv Rumunjske.

Bilića nije zaobišlo pitanje o eventualnom dolasku Roberta Kovača u Dinamo.

- To će svakako biti dobro jer je jako bitno da ima minutažu - rekao je izbornik te potvrdio kako su ga zvali čelnici Karlsruhea te pitali o kvalitetama Dine Drpića.

Popis igrača za utakmicu s Rumunjskom (11. veljače, Bukurešt):

Pletikosa, Subašić, Ćorluka, Šimunić, Kovač, Čale, Vejić, Križanac, Pranjić, Pokrivač, Modrić, Kranjčar, Jurić, Vukojević, Iličević, Srna, Rakitić, Da Silva, Petrić, Olić, Kalinić, Mandžukić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije