Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA ODLUKA

Eduardo se pismom oprostio od reprezentacije, pročitajte koga je napao!

eduardo da silva
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
15.07.2014.
u 12:04

Ne mogu se oteti dojmu da su gorki trenuci posljedica djelovanja osoba koje formalno nisu dio reprezentacije, ali imaju stvarno velik utjecaj na njezin rad i njezine vodeće ljude.

Eduardo da Silva odlučio je reći konačno zbogom hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, a o svemu je Hrvatski nogometni savez obavijestio pisanim putem. Također, nikoga nije napao na način koji je "predvidio" Zdravko Mamić, ali njega se dodirnuo, iako ne direktno.

Prenosimo Eduardovo pismo u cijelosti:

"Izvješćujem Hrvatski nogometni savez da ubuduće ne namjeravam nastupati za A reprezentaciju. U selekciju sam bio pozivan 64 puta u posljednjih deset godina, a debitirao sam protiv Irske u Dublinu 2004. U tom sam periodu postigao 29 golova, što znači da sam bio najefikasniji strijelac reprezentacije od svih aktivnih igrača te drugi najefikasniji u povijesti.

S velikim sam ponosom i zadovoljstvom nastupao u dresu hrvatske reprezentacije, predstavljao hrvatski nogomet diljem svijeta i uvijek sam maksimalnim angažmanom nastojao opravdati povjerenje izbornika.

Jednako tako bilo mi je važno opravdati povjerenje koje su mi dali naši navijači, kojima se osobito zahvaljujem.

U reprezentaciji sam među igračima, trenerima i brojnim drugim ljudima (medicinskom službom, tehničkom službom, ekonomima i drugima) koji su itekako, svatko na svoj način, važni za njezin rad, stekao brojne prijatelje.

Stekao sam i veliko profesionalno iskustvo. Svima njima zahvaljujem.

Zahvaljujem i svim prijašnjim izbornicima na povjerenju koje su mi ukazali i na proširenju mojih profesionalnih znanja i sposobnosti.

Nastupe za hrvatsku reprezentaciju pamtit ću samo po lijepom.

Ne mogu ipak ne reći da nije bilo teških, a za mene osobno i vrlo gorkih, grubih trenutaka. Ne mogu se oteti dojmu da su takvi gorki trenuci posljedica djelovanja osoba koje formalno nisu dio reprezentacije, ali imaju stvarno velik utjecaj na njezin rad i njezine vodeće ljude. Smatram da sam zbog toga lišen poštenog i pravednog tretmana.

Taj utjecaj, prema mojem mišljenju, imao je za posljedicu i smanjenje ukupnog dometa reprezentacije tj. nesumnjivo je pridonio da rezultati reprezentacije nisu bili onakvi kakvi su zaista mogli biti.

Sa željom da reprezentacija ubuduće postiže bolje uspjehe,

Eduardo Alves da Silva"

>> Iz poštovanja prema Eduardu neću govoriti o tome zašto ga nisam uvodio u igru

>> Dudu će karijeru završiti u klubu legendarnog Zica

>> Eduardo će napasti Kovača i savez pa se povući iz reprezentacije

Komentara 110

DR
drznedaj
12:18 15.07.2014.

Sretno Dudu !!!

SW
swic
12:34 15.07.2014.

Dudu hvala na svemu sto si doprinio za repku ! I sve dobro u zivotu tebi i tviom bliznjim .

DU
Deleted user
13:03 15.07.2014.

Da je Eduardo imao minutažu u repki kao i Šuker, sigurno bi ga prestigao po broju golova. Nevjerojatno je da je uz tako malu minutažu (prvo ga Kranjčar nije htio voditi na svjetsko prvenstvo, potom ga je Taylor potrgao, pa su ga Bilić, Štimac i Kovač držali na klupi ili mu eventualno davali samo po nekoliko minuta igranja) Dudu uspio zabiti golova više od svih ostalih. Također je nevjerojatno da bilo koji izbornik svog najboljeg strijelca drži stalno na klupi. Tu sigurno Mamić i Šuker imaju svoje prste i Eduardo to nije izmislio. Dudu je pored svoje nevjerojatne učinkovitosti omiljen kod naših navijača i zbog svoje velike skromnosti i svog zalaganja na svakoj utakmici. Jednostavno igrač kojem ne možemo baš ništa zamjeriti, a koji je i sa samo tih svojih nekoliko minuta nastupa repku izvukao više puta. Dragi Dudu, neka ti je sa srećom, no nadam se da će jednog dana, dok još uvijek budeš u formi, našu repku voditi čovjek koji neće biti pod utjecajem nogometne mafije i koji će te tada pozvati, te da ćeš se tom pozivu odazvati, ne samo zbog repke, nego i zbog svih nas navijača koji smo uvijek, pa i u ovoj tvojoj odluci, bili i ostali uz tebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije