Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK Nepotvrđena vijest iz Londona

Eduardo na terenu, Arsenal demantira

28.11.2008.
u 19:17

Nakon devet mjeseci i teške ozljede u Birminghamu 23. veljače ove godine, Eduardo da Silva vratio se na teren. Dudu je odigrao cijeli susret za mladu momčad Arsenala koja je s 2:0 pobijedila Nottingham Forest, objavili su jučer neki engleski internetski portali. No, tu vijest demantirala je Amanda Doherty, Arsenalova glasnogovornica.

Baš nakon ozljede Eduarda, Ivica Olić postao je prvi napadač reprezentacije i to je apsolutno opravdao, a u HSV-u je nedodirljiv.

Tri milijuna godišnje
I u četvrtak je, unatoč porazu od Ajaxa u Hamburgu, bio najbolji igrač momčadi domaćina. No, važnije je od tog poraza HSV-a što će biti s Olićem, jer trenutačno, čini se, neće potpisati novi ugovor. Priča o Olićevu ostanku ili odlasku nije nova, svaki put kad bi se javio novi zainteresirani klub, u HSV-u su govorili da će ga pokušati zadržati. U jednom je trenutku i Ivica rekao da više nema strpljenja čekati ponudu HSV-a, no nedavno je kazao kako bi rado ostao.

- Lijepo mi je u HSV-u, dobro mi ide i bilo bi dobro da i dalje za njega igram - kazao je Olić.

Čim se malo stišala potražnja za Olićem (a spominjani su Liverpool, Juventus, Valencia, Schalke...), HSV odjednom kaže da nema novca za njegova velika potraživanja.

- Odluka o Oliću izvan je sportskih okvira. Kada bi njegovi zahtjevi bili u granicama ekonomičnostiponudili bismo mu novi ugovor - izjavio je sportski direktor HSV-a Dietmar Beiersdorfer.

A taj “nerazumni” zahtjev je tri milijuna eura godišnje. HSV bi rado “predahnuo” do 25. siječnja, no Olić dotad ne želi čekati, spreman je na selidbu.

Bogatstvo od TV prava
Očito se i u HSV-u pripremaju za recesiju, iako dobro zarađuju, kao i svi klubovi Bundeslige. Naime, prva i druga liga u sljedeće četiri godine zaradit će 1,65 milijardi eura samo od TV prava.

U međuvremenu će Olić i Petrić u nedjelju na neugodno gostovanje kod Bochuma, po nove pogotke (obojica su ih u ligi postigla po pet). Rakitićev Schalke gostuje kod Stuttgarta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije