Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najteži trenutak karijere

'Eduardo je bio u velikoj nevolji, kost mu je virila iz čarape'

Eduardo
Foto: Press Association/Pixsell
1/7
25.04.2020.
u 07:03

Španjolac je bio vidno potresen mučnim prizorom, Hleb se okrenuo i stavio ruku na usta, Flamini je bjesnio na suca, a Adebayor je vrtio glavom

Eduardo da Silva je dva dana prije svog 25. rođendana doživio stravičnu nesreću na stadionu St. Andrew's gdje je njegov Arsenal igrao protiv posljednjeplasiranog Birminghama.

Branič domaće momčadi Martin Taylor je u trećoj minuti dvoboja koji se igrao 23. veljače 2008. brutalno uletio Eduardu i slomio mu gležanj lijeve noge.

Hrvatski reprezentativac previjao se u bolovima, s Cesc Fabregas je počeo rukom mahati prema klupi, znalo se odmah da se radi o ozbiljnoj ozljedi.

Španjolac je bio vidno potresen mučnim prizorom, Hleb se okrenuo i stavio ruku na usta, Flamini je bjesnio na suca, a Adebayor je vrtio glavom.

U teren je utrčao Arsenalov fizioterapeut Gary Lewin koji je pružio prvu pomoć našem igraču.

- Nikad to neću zaboraviti. To je vjerojatno najteža ozljeda koju sam vidio u životu. I kad vidite tako nešto takvo, ono vam se ureže u pamćenje - prisjetio se nedavno Gary Lewin.

Arsenalov fizioterapeut ovako je opisao taj događaj.

- Kada sam ušao u teren primijetio sam da mu je zglob dislociran, imao je pogrešan oblik. Vidio sam kako mu kost viri iz čarape, znao sam da je otvoren prijelom. Eduardo je bio u velikoj nevolji, prvo sam uhvatio zglob kako bih se uvjerio da ga ne može pomjeriti. Natjerao sam Fabregasa da govori s Eduardom, želio sam mu prenijeti što radimo i dobiti nešto od njega da znamo kako se osjeća - kazao je Gary Lewin i nastavlja:

- Najvažnije je bilo smiriti Eduarda. Uspjeli smo osigurati zglob, te su ga iznijeli s terena. Prebačen je u bolnicu Selly Oak, a operacija je trajala nekoliko sati. U toj bolnici liječeni su vojnici koji su stradali u Afganistanu. Kirurg koji je operirao Eduarda bio je jako dobar i sigurno se takvih stvari nagledao tijekom godina.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar CarolIA95
CarolIA95
15:33 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
22:54 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar SusanRS96
SusanRS96
18:39 25.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije