Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EDIN DŽEKO:

Ne možeš dobiti utakmicu alibi-igrom

Edin Džeko
Foto: Reuters/PIXSELL
18.11.2015.
u 09:10

'Život ide dalje, ljudski su životi važniji od nogometa.'

Nogomet je ono o čemu bi trebalo pisati, no terorizam je ostavio trag i na nogometu. Jedna zanimljiva utakmica koja se trebala igrati sinoć otkazana je, na stadion kralja Baudouina nisu istrčale domaća Belgija i reprezentacija Španjolske. Zbog sigurnosnih razloga ta je utakmica otkazana.

Naime, u potrazi za teroristima koji su proteklih dana u Parizu pobili veliki broj ljudi u Belgiji je opsadno stanje jer je dio terorista stigao upravo odande. A jedan od najtraženijih navodno je viđen blizu stadiona kralja Baudouina.

Francuzi strogo čuvani

– U ponedjeljak oko 22.30 izvijestili smo da utakmice neće biti, jučer ujutro to sam rekao svojim igračima i pustio ih da se vrate u svoje klubove. Htjeli mi to ili ne, morali smo prihvatiti odluku nadležnih tijela. Razumijem odluku, policija i osiguranje informiraniji su od mene. I meni je ljudski život puno važniji od utakmica kojih je odigrano na tisuće – kazao je izbornik Belgije Marc Wilmots.

Pripremajući se za prijateljski susret s Engleskom, reprezentacija Francuske na Wembleyu dan ranije trenirala je uz teško naoružanu policiju.

U jeku tih ružnih nenogometnih scena u utorak navečer reprezentacija Bosne i Hercegovine oprostila se od EP-a. Nakon 1:1 u Zenici u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija u uzvratu je Irska pobijedila sa 2:0 i pridružila se Engleskoj, Walesu i Sjevernoj Irskoj koji će 2016. u Francusku.

Igrači su previše govorili

BiH je odigrala jako lošu utakmicu, doduše prvi je pogodak primila iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca. No, kako su igrali, nisu ni zaslužili više. Danas su toga i sami svjesni.

– Kad igraš alibi-nogomet, dodaješ loptu prvome do sebe da je ne izgubiš, onda i ne možeš reći da si igrao nogomet, onda i ne možeš na Euro. Glavno da smo govorili kako smo bolji, pa da smo bolji, pobijedili bismo i prošli. Ne postoji jedan krivac, svi smo zajedno u tome. Istina je da onakav jedanaesterac za nas nikad ne bi dosudio, da je sudio 70:30 za Irce, ali kako smo igrali, dobro smo i prošli – govorio je Edin Džeko nakon utakmice.

S puno su optimizma igrači BiH ušli u te dodatne kvalifikacije, možda i s previše, pa im je s pravom poručio bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić:

– Igrači trebaju manje govoriti i sada se pogledati u ogledalo, ne može stalno biti kriv izbornik.

>> Vaha igračima BiH: Manje pričajte, a više se posvetite igri

Komentara 2

MA
medjimurec_at
10:58 18.11.2015.

I skandirate na minuti sutnje " palestina " nevjerojatno .

DU
Deleted user
14:41 18.11.2015.

Ovdje se potvrdilo da se jedino u Hrvatskoj radi dobro i sustavno a sve ostale reprezentacije sa područja bivše države su šaka jada . Bravo za HNS i Mamića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije