Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćiro Blažević:

'Džajić me nije želio na Marakani jer sam Hrvat'

Ćiro Blažević
Vedran Žganjec-Rogulja/PIXSELL
18.01.2015.
u 23:00

Imate sjajne igrače ali njima treba izbornik koji dobro razumije ovdašnji mentalitet, poručio je Ćiro Srbima.

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević u intervjuu beogradskom dnevnom listu Blic još jednom se osvrnuo zašto nije postao trener Crvene zvezde iako se u nekoliko navrata špekuliralo s tom mogućnosti.

- Bilo je svojevremeno raznih špekulacija o mom dolasku na klupu Crvene zvezde, ali ja znam da moj prijatelj Džajić u to vrijeme nije želio da ima trenera Hrvata na Marakani. Zbog toga se ne ljutim na njega. Uostalom, on je Zvezdu doveo do titule prvaka Evrope, a bio je najbolji i na planeti. Na taj način pokazao je da zna što radi, rekao je Blažević dodajući da bi između Crvene zvezde i Partizana uvijek prije izabrao Zvezdu.

Rekao je i kako je Crvena zvezda bila i ostala najveći sportski brend na ovim prostorima i kako je bila cijenjena u cijelome svijetu. Na upit kako se nekadašnji prvak Europe i svijeta nalazi u krizi, kao i nogomet u regiji, Blažević je rekao kako je najveći uzrok tome novac.

– Pojedini marginalci, koji danas vode klubove na ovim prostorima, žele stvarati igrače pa ih prodati i da onda budu veliki. E, takvo vrijeme je odavno prošlo, a oni to ne vide, smatra Blažević.

Osvrnuo se i na rezultate reprezentacija izrazivši bojazan da se hrvatska nogometna reprezentacija više nikada neće vinuti visoko kao u vrijeme 1998. godine kada je Hrvatska na SP u Francuskoj bila treća na svijetu.

BiH je podbacila u ovim kvalifikacijama. Najveća greška Srbije su izbornici. Moji prijatelji u Beogradu nisu ništa naučili sa Clementeom pa su ponovili grešku i sa Advocaatom. Izgubili su dragocjeno vrijeme. Imate sjajne igrače ali njima treba izbornik koji dobro razumije ovdašnji mentalitet. Možete vi biti najbolji trener ali ako ne znate kako igrač razmišlja onda vam je džaba znanje. Nama ovdje ne trebaju niti strani treneri niti igrači. Što će nam kad smo mi pametniji i sposobniji od njih. Pa mnoge smo mi sa prostora bivše Jugoslavije naučili poslu, rekao je Blažević.

Na novinarski upit zašto je ljut na predsjednika HNS-a Davora Šukera popularni Ćiro kazao je kako je on jedini igrač kojeg je trenirao, a s kojim ne komunicira.

– On misli da je kao predsjednik dovoljan sam sebi i ne sluša glas naroda i navijača. Odvojio se od navijača i ne čuje vapaje za promjene. Nitko se ne buni zato što mu je dobro nego zato što mu je loše. Nažalost, Šuker to ne vidi, kazao je Blažević.

Na upit hoće li se jednoga dana vratiti u Dinamo kazao je kako voli klub, ali nije želio više govoriti jer bi mogao reći neke stvari koje ne želi.

– Kinezi me zovu mudracem, ovi naši starcem, a kad postanem znalac onda ću se povući, rekao je Blažević odgovarajući na pitanje je li s epizodom u Zadru stavio točku na svoju trenersku karijeru u Hrvatskoj.

>>Ćiro: Zdrav sam i sposoban, vratio bih se u Slobodu jer sam naviknut na izazove!

Komentara 16

Avatar kvaternik
kvaternik
03:41 19.01.2015.

Daj čovječe ,malo dostojanstva, vrijeme ti je da se povučeš ,smiriš i miru provedeš preostale dane svog života....

Avatar Grobar_Baranja
Grobar_Baranja
23:31 18.01.2015.

Ćiro pičketino ciganska.

DU
Deleted user
11:51 19.01.2015.

nije te htio jer si uvlakačko govno i ljigavac...malo si hrvat, pa bosanac, pa yugo...pa šipac pa švicarac....pravi ljigo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije