Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH:

Dvojici sportaša četiri godine zabrane bavljenja sportom

Doping Control Laboratory
Robert Michael
01.11.2021.
u 17:36

Agencija za antidoping  kontrolu BiH je izvijestila kako se dvojci sportaša poništavaju svi rezultati postignuti od dana prikupljanja njihovih uzoraka, uključujuči oduzimanje nagrada, medalja i bodova

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine zbog korištenja nedopuštenih sredstava zabranila je na četiri godine bavljenja sportom dvojici boraca, a među njima je Džan Šljivo, prvak u velter kategoriji u boksu. 

Kako su u ponedjeljak izvijestili iz državne agencije provjerama su otkrivena dva slučaja korištenje zabranjenih sredstava. Džan Šljivo je sredinom ove godine postao prvak Bosne i Hercegovine u velter kategoriji u boksu. Testiran je nakon Državnog prvenstva u boksu održanom u Zenici. Analizom prikupljenog uzorka je utvrđeno prisustvo zabranjene supstance koja spada u hormone i modulatore metabolizma koji se nalaze na popisu zabranjenih sredstava za 2021. godinu.

Zbog toga mu je izrečena kazna od 4 godine zabrane bavljenja sportom. Identična kazna izrečena je i kickboxeru Zahidu Skopljaku. U njegovom uzorku je pronađena zabranjena supstanca koja spada u zabranjene anaboličke steroide. 

Agencija za antidoping  kontrolu BiH je izvijestila kako se dvojci sportaša poništavaju svi rezultati postignuti od dana prikupljanja njihovih uzoraka, uključujuči oduzimanje nagrada, medalja i bodova. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije