Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roger veličanstveni

Dvojbi više nema: Federer je najveći tenisač svih vremena!

'Switzerland\'s Roger Federer holds the Men\'s Singles Trophy during the Champions Ball at the Intercontinental Hotel, London. Photo: Press Association/Pixsell'
'Adam DavyPress Association/Pixse'
16.07.2012.
u 14:00

Čudesni Švicarac srušio je ovoga ponedjeljka još jedan rekord, 287. je tjedan na vrhu ATP ljestvice.

Dvojbi više nema, ako ih je i bilo. Roger Federer najveći je tenisač kojega je svijet ikada imao. U ponedjeljak je srušio još jedan rekord: 287. tjedan provest će kao prvi tenisač na ATP ljestvici. Jedan više od Petea Samprasa. S mogućnošću da rezultat još popravi i učini ga naoko nedostižnim za sva vremena.

Za ilustraciju, treći na toj tablici svih vremena je Lendl sa 270 tjedana, četvrti je Connors sa 268, peti McEnroe sa 170, šesti Borg sa 109, sedmi Nadal sa 102... Genijalni Švicarac prvi put je na čelo ATP ljestvice zasjeo 2. veljače 2004. godine, nakon čega 237 tjedana u nizu nije silazio s trona. Po tome je također daleko bolji od Samprasa jer je Amerikanac imao kontinuitet od "samo" 102 tjedna.

– Tu zbilja više nema dvojbi tko je najbolji svih vremena. Roger ima kontinuitet kakav nitko nema. Kad on sebi nešto zacrta, on to i ostvari – rekao je o Federeru naš Ivan Ljubičić.

Federer je ujedno kao prvi osigurao plasman na ovogodišnji Masters osmorice najboljih tenisača svijeta. Bit će mu to sedmi nastup na završnom turniru.  Među prvom desetoricom tenisača na ATP ljestvici inače nije bilo promjena. Nisu napredovali ni pobjednici turnira. Osvajač Bastada David Ferrer i dalje je peti, pobjednik u Stuttgartu Janko Tipsarević je osmi, a ni John Isner koji je slavio u Newportu nije se pomaknuo sa 11. mjesta.

Unatoč pobjedi u Umagu (i osvojenih 250 bodova), Marin Čilić ostao je 15. tenisač svijeta, ali sada s manjim zaostatkom za Argentincem Juanom Monacom, koji je ispred njega. No, napredovao je umaški finalist Marcel Granollers. Skočio je sa 24. na 20. mjesto i ponovno zabilježio renking karijere.

Od naših tenisača  Ivo Karlović sada je 57., Ivan Dodig 100., a Mate Pavić, koji je prošao prvo kolo Umaga, napredovao je za 81 mjesto i sada je 466. na ATP ljestvici.  

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:56 16.07.2012.

Kakva glupost..Bolji su Čilić i Karlović..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije