Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - GRČKA

Dvoboj generacije vrijedan 20 milijuna eura

Hrvatska nogometna reprezentacija - Ukrajina
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
09.11.2017.
u 16:06

Naši su reprezentativci ovih dana zračili optimizmom: “Puno smo kvalitetniji, sve će se nas pitati, jako smo motivirani, jedva čekamo da to i dokažemo”, govorili su na treninzima.

Prije samo mjesec dana, nakon šokantnog poraza (0:1) od Turske u Eskişehiru, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić je zavapio: “Izgubili smo naboj”, a mjesec dana kasnije uslijedio je još šokantniji remi na Rujevici (1:1) s Finskom.

 

Bila je tada reprezentacija na dnu, no pobjeda 2:0 u Kijevu sve je pomijenila. “Vatrogasac” Zlatko Dalić uspio je sve preokrenuti u samo 48 sati, a Kramarić nas je sa dva gola doveo do dodatnih kvalifikacija i utakmica s Grčkom.

Hrvatska nogometna reprezentacija - Ukrajina
1/21

A uoči te dvije utakmice s Grcima ozračje u reprezentaciji opet je odlično, bilo je lijepo na okupljanju i na treninzima vidjeti nasmijana lica igrača. A dodatni osmijeh navukle su im fotografije redova za ulaznice. Nakon duljeg vremena, kockasti će u Maksimiru imati dupkom pune tribine, očekuje se 30.000 navijača.

Trebat će podrška, jer ulog je velik, procjenjuje se da plasman na Svjetsko prvenstvo HNS-u donosi otprilike 20 milijuna eura, što od Uefinih nagrada, što od TV prava.

No, još nekako za novac, ali te dvije utakmice najbitnije su zbog toga što je Svjetsko prvenstvo u Rusiji vjerojatno posljednja šansa Modrićeve generacije da postigne veliki rezultat. Jer Modriću su 32 godine, Mandžukiću 31, Ćorluki 31, Subašiću 33..., a SP u Rusiji održava se kada su u zenitu svoje karijere.

Naši su reprezentativci ovih dana zračili optimizmom: “Puno smo kvalitetniji, sve će se nas pitati, jako smo motivirani, jedva čekamo da to i dokažemo”, govorili su na treninzima.

POGLEDAJTE GALERIJU Hrvatski reprezentativci s najviše nastupa za vatrene

Hrvatska nogometna reprezentacija - Ukrajina
1/19

Nadamo se da će to već večeras pokazati, a onda u nedjelju u Pireju i potvrditi odlazak u Rusiju. Modrić, Rakitić, Mandžukić i društvo zaslužuju veliku podršku, pun stadion i veličanstveno ozračje kakvo već dugo nije bilo u Maksimiru. I zato večeras, ujedinjeni, moramo zaboraviti na sve anomalije u hrvatskom nogometu i podržati Dalićeve izabranike. A potom se nadati da će Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Rusiji postići veliki rezultat poput one bronce vatrenih iz Pariza 1998. godine. 

Hrvatska i Grčka dosad su igrali četiri puta u kvalifikacijama...

Kvalifikacije za EP, 7. 10. 2011.

Grčka - Hrvatska 2:0

Kvalifikacije za EP, 7. 9. 2010.

Hrvatska - Grčka 0:0

Kvalifikacije za SP, 30. 4. 1997.

Grčka - Hrvatska 0:1

Kvalifikacije za SP, 10. 11. 1996.

Hrvatska - Grčka 1:1

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 6

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
17:06 09.11.2017.

Statistika je Statistika!!! Njemačka ima lošu protiv HRVATSKE!!! I opet su Svjetski Prvaci!!!

Avatar cera
cera
17:41 09.11.2017.

Ne pobjedjuje kvaliteta nego onaj koji zabije više golova toliko!!!!!

DU
Deleted user
17:25 09.11.2017.

Modrić, Rakitić, Mandžukić i društvo zaslužuju punu podršku i pun stadion a meni se čini i novi moderan stadion ne bi meni predsjednikovao ni Šuker ni bilo ko - ko ne bi u svom programu imao projekt izgradnje nacionalnog stadiona!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije