Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDOPUŠTENA SREDSTVA

Dvije hrvatske bodybuilderice pale na dopinškom testu, ni tražile B uzorak

Zagreb: Europsko prvenstvo u  bodybuildingu
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
25.01.2023.
u 14:20

U uzorku Aleksandre Zadković utvrđena je prisutnost zabranjene tvari metenolona, dok je u uzorku Vlaste Đurđević utvrđena prisutnost također zabranjene tvari drostanolona.

Na Prvenstvu Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu održanom u Poreču 15. listopada 2022. godine, Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) provela je dopinšku kontrolu kojom je utvrđeno da su natjecateljice Aleksandre Zadković i Vlaste Đurđević koristile nedopuštena sredstva.

U uzorku Aleksandre Zadković utvrđena je prisutnost zabranjene tvari metenolona, dok je u uzorku Vlaste Đurđević utvrđena prisutnost također zabranjene tvari drostanolona.

Očito je da se radi o kršenju Parvilnika o antidopingu HZJZ-a i kako su i metenolon i drostonalon kvalificirani kao nespecifirane tvari prema Popisu zabranjenih sredstava 2022., sportašicama je određena privremena suspenzija od dana 28. prosinca 2022.

Služba za antidoping HZJZ-a odlučila je iznijeti ovaj predmet pred Stegovno vijeće HZJZ-a koje će donijeti odluku o trajanju suspenzije, priopćio je HZJZ. 

Ni Zadković ni Đurđević nisu tražile otvaranje B uzorka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije