Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Dvije godine Hrvatska bez poraza u 
paru, možemo li nastaviti niz?

Nikola Mektić i Franko Škugor
Foto: PIXSELL
16.09.2017.
u 15:26

Već šest mečeva u paru u Davisovu kupu ne znamo za poraz.

Niz je započet u rujnu 2015. godine u Florianopolisu kada smo se u meču protiv Brazila također borili za ostanak u Svjetskoj skupini Davisova kupa. Pobijedili smo tada s 3:1, a važan bod donio nam je par Ivan Dodig – Franko Škugor. Iako su protiv sebe imali jedan od najboljih parova svijeta i domaću publiku, nadjačali su Marcela Mela i Brunu Soaresa sa 6:0, 3:6, 7:6 (2), 7:6 (3).

Sljedeće godine stigli smo do finala Davisova kupa – i nesretnog poraza od Argentine u Areni – a u sva četiri meča par nam je donosio po bod. U dvoboju prvog kola s Belgijom u gostima (3:2 za Hrvatsku) Dodig i Škugor nadigrali su Rubena Bemelmansa i Davida Goffina sa 7:6 (5), 6:3, 6:1.

Dubl nam dođe kao forte

U četvrtfinalu smo na gostovanju pobijedili SAD sa 3:2, a bod u paru donijeli su nam Marin Čilić i Ivan Dodig koji su detronizirali legendarnu braću Bryan, Boba i Mikea, pobijedivši ih sa 6:2, 2:6, 6:2, 6:4. Samo da podsjetimo da su Amerikanci nakon prvog dana poveli s 2:0 (Sock je pobijedio Čilića, a Isner Ćorića) i bili su sigurni da im pobjeda ne može izmaknuti.

U polufinalu smo u Zadru ugostili Francusku i pobijedili je s 3:2, a opet je bod ostvaren u paru bio velik kao kuća. Marin Čilić i Ivan Dodig su sa 6:7 (6), 7:5, 6:7 (6), 3:6 bili bolji od wimbledonskih pobjednika Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta, u tom trenutku najboljeg para svijeta.

Finale s Argentincima smo, na žalost, izgubili (2:3), ali Čilić i Dodig su u paru opet bili na visini zadatka. Sa 7:6 (2), 7:6 (4), 6:3 pobijedili su Juana Martina del Potra i Leonarda Mayera.

Poraženi smo i u prvom ovogodišnjem dvoboju od Španjolaca u Osijeku (2:3), ali u paru smo opet bili uspješni. Marin Draganja i Nikola Mektić su sa 6:7 (6), 7:6 (7), 7:6 (5), 2:6, 6:4 nadmašili Feliciana i Marca Lopeza. Kakva je to neočekivana i zbog toga veličanstvena pobjeda bila!

Mektić i Škugor su naš veliki adut

Dakle, već šest mečeva u paru u Davisovu kupu ne znamo za poraz. Dubl nam na neki način dođe kao forte. Mogu li Nikola Mektić i Franko Škugor danas (početak u 17 sati) u Kolumbiji protiv Juana Sebastiana Cabala i Alejandra Falle nastaviti taj blistavi niz?

– Neće biti lagano, u meču parova uvijek je prilično izjednačeno i nekoliko poena odlučuje pobjednika, ali dobar smo par i mislim da možemo pobijediti Kolumbijce. Posebno u ovoj situaciji kad oni igraju bez ozlijeđenog Roberta Faraha. Cabal je s njim jedna od najboljih kombinacija svijeta, a vidjet ćemo kako će sad funkcionirati s Fallom. Ne treba ih prekrižiti, bit će to jako težak meč, pogotovo zbog uvjeta i njihove domaće publike. Ipak, mislim da ih možemo pobijediti ako odigramo na željenoj razini – kaže Škugor koji je godinu dana stariji od Mektića, a ima i dulji staž u reprezentaciji.

Mektić i Škugor wimbledonski su polufinalisti i zbog toga su naš veliki adut u Bogoti. Uigrani jesu...

– Mislim da funkcioniramo jako dobro i bila bi šteta da u budućnosti ne nastavimo igrati u kontinuitetu. Hoće li to biti uskoro ili kasnije vidjet ćemo. Taj rezultat u Wimbledonu nije bio slučajnost, nego smo igrali kvalitetan tenis i imali razinu možda i za osvajanje turnira. Nije se dogodilo, ali smo u stanju takvo što ponoviti – uvjeren je Franko.

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
10:18 17.09.2017.

Mi smo nadnacija,izabrani narod,vazda najbolji samo se povremeno eto božjom voljom dogodi da izgubimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije