Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na G-2 turniru u Sofiji

Duvančić i Karabatić zlatne u Sofiji, olimpijska pobjednica Jelić srebrna

06.03.2023.
u 16:02

U seniorskom dijelu ovog turnira G-2 razine, uspješnije od splitskog Marjana bile su samo dvije reprezentacije i to tekvondaške velesile Velika Britanija i Turska

Vrlo uspješni bili su hrvatski tekvondaši na prestižnom turniru G-2 razine u Sofiji na kojem je nastupilo 1100 sportaša i u čijoj su konkurenciji oni najbolji osvojili i vrijedne olimpijske bodove.

Ponajprije se to odnosi na Brunu Duvančić (49 kg) i Niku Karabatić (53 kg) koje su osvojile zlatne medalje. Posebno dojmljiv bio je Brunin nastup jer ona je na putu do svog zlata pobijedila dvije moćne Turkinja, svjetsku doprvakinju Rukiye Yildirim i europsku prvakinju Merve Dincel. Dakako, za dubok naklon njenom talentu jest i turniska pobjeda tek 16-godišnje Nike Karabatić koja je prije ovog turnira osvojila srebro na President cupu i zlato na međunarodnom turniru u Sloveniji.

Srebrne medalje, dakle nastup u finalu, izborili su Ivan Šapina (87 kg), Paško Božić (preko 87 kg), koji je u polufinalu teške kategorije slavio protiv prvaka Europe Turčina Ateslija, te olimpijska pobjednica iz Tokija Matea Jelić (73 kg) i svi dosad spomenuti su članovi Marjana. A to je ovaj hiperproduktivni splitski klub dovelo do treće mjesta na turniru, iza moćnih reprezentacija Velike Britanije i Turske, a ispred Južne Koreje i Italije.

Seniorsku medalju osvojila je još i Doris Pole iz zagrebačkog Metalca (67 kg) a s odličjem se kući, u svoj Knin, vraća i Ivona Jelić, sestra olimpijske pobjednice Matee, koja je osvojila turnir u njegovu juniorskom dijelu u kategoriji do 59 kilograma.


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije