Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Đurasek za Večernji o Realu, ratu, Modriću i šali Darija Srne: 'Više ne dovodimo Hrvate!'

UKR, UEFA CL, Shakhtar Donetsk vs Celtic Glasgow
EXPA/ Newspix/ Marcin Bulanda
11.10.2022.
u 13:34

Veznjak Šahtara najavio nam je večerašnji susret Lige prvaka, pričao o sunarodnjacima u svom klubu, "domaćem" terenu u Poljskoj te ukrajinskom ratnom stanju

Neven Đurasek možda igra najbolju sezonu dosadašnje karijere. Neće nam to priznati, kaže da je fokusiran na ostvarivanje klupskih ciljeva, ali dojam je danas upravo takav. Od igrača bez svog mjesta u Dinamu do prvotimca Šahtara, koji je prošlog tjedna u Ligi prvaka igrao protiv Real Madrida. A mogao bi zaigrati i danas...

Madriđani su utakmicu na Bernabeu dobili s 2:1 pa smo s krenuli s pitanjem kako uzeti najviše iz večerašnjeg susreta. 

- Pripremamo se već pet dana u Varšavi, analizirali smo utakmicu u Madridu, cilj je greške svesti na minimum, pokušati igrati nogomet, pas igru kakvu gaji Šahtar i probati iskoristiti naše šanse kada se ukažu - priča nam za početak za Đurasek.

 

Sjajan je, jasno, bio osjećaj nakon gostovanja na domaćem terenu španjolskog prvaka. Đurasek je ušao u 88. minuti, što mu je bilo dovoljno da ga stadion u potpunosti zadivi.

- Poseban je osjećaj istrčati na Bernabeu. Hram nogometa, zapravo imaš osjećaj da je to dom Lige prvaka s obzirom na to koliko je Real Madrid osvojio u svojoj povijesti. Sigurno jedna nezaboravna noć za mene koju ću pamtiti do kraja života - ističe.

U svakoj ekipi, jedan Hrvat. S druge strane, naravno, Luka Modrić.

- Nažalost nismo pričali, Luka je odgledao utakmicu s klupe zbog lakše ozljede te sam imao namjeru popričati s njim nakon utakmice. Međutim, ja sam morao odraditi kompenzacijski trening nakon utakmice odmah na stadionu pa se na kraju nismo uspjeli vidjeti. Probat ću danas ponovno u Varšavi - jasan je u namjeri.

Celtic's Giorgos Giakoumakis rues a missed chance during the UEFA Champions League Group F match at the Municipal Stadium of Legia Warsaw in Warsaw, Poland. Picture date: Wednesday September 14, 2022. Photo: Rafal Oleksiewicz/PRESS ASSOCIATION
Foto: Rafal Oleksiewicz/PRESS ASSOCIAT

Zbog situacije u Ukrajini, "domaći" teren Šahtara trenutno je Wojska Polskiego u prijestolnici Poljske. Ipak, neće biti sami.

- Jako puno Ukrajinaca je u Poljskoj i u Varšavi tako da nam podrške ne nedostaje. Imat ćemo veliku podršku ukrajinskih navijača. 

Đurasek možda jest jedini Hrvat u sastavu ukrajinskog velikana, ali u klubu ih je ukupno četvero. Pogađate: trener Igor Jovićević, sportski direktor Darijo Srna i s trećim ćemo vam pomoći... Igor Gršković, fizioterapeut. 

- Jedna anegdota je kako me Darijo Srna predstavljao ekipi. Rekao je ovako: Ovo je Neven, on je Hrvat, znam da nas ima dosta Hrvata i probat ćemo više ne dovoditi Hrvate! Naravno, sve je bilo u šaljivom tonu - priča 24-godišnjak.

Vjerojatno nema onog tko ga nije pitao o ratnom stanju u Ukrajini. Tema koja je, nažalost, istovremeno teška i aktualna. 

- Jučer je bio težak dan za Ukrajince i njihove obitelji. Cijela Ukrajina bila je pod raketnim napadima Rusije i recimo da je jedan Kijev po prvi puta bio granatiran nakon nekoliko mjeseci, što stvarno dočarava da stanje nije najbolje. Prije jučerašnjeg treninga svi smo se skupili u krug, uhvatili da moramo ostati zajedno i igrom na terenu boriti se za Ukrajinu i barem malo pokušati razveseliti ukrajinski narod - složni su igrači Šahtara.

 

Bilo je govora i o prekidu ukrajinske lige.

- Zasad se ne priča o zaustavljanju prvenstva. Mi bismo već za dva dana trebali u Lavov, gdje bismo u nedjelju trebali igrati derbi sa Dinamom iz Kijeva.

Naposljetku, kakvi su ciljevi do kraja sezone?

- Osvajanje prvenstva te igranje europskih natjecanja na proljeće. To su mi jedini ciljevi ove sezone - zaključio je Đurasek.

Susret Šahtara i Real Madrida u Varšavi na rasporedu je od 21 sat. 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije