Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o izostavljanju Ronaldinha

Dunga: Ronaldinho? Igrači dolaze i odlaze

Ronaldinho
Reuters
03.03.2010.
u 09:45

Brazilska i svjetska nogometna legenda Pele stao je u obranu Dunge, aktualnog izbornika brazilske reprezentacije, odnosno njegove odluke da s popisa izostavi zvijezde kao što su Ronaldinho, Pato i Ronaldo.

Seleção je u utorak u pripremnoj utakmici protiv Republike Irske slavio sa 2-0 na Arsenalovu stadionu Emirates u Londonu, no ni ta pobjeda nije razuvjerila brazilski puk koji smatra da se na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku moraju voditi zvijezde momčadi.

- Svima sam dao priliku da dokažu vrijednost na terenu. Pato i Ronaldinho to su imali priliku učiniti na Olimpijskim igrama - kazao je Dunga pa dobio bezrezervnu podršku slavnog sunarodnjaka Pelea:

- Trenutačno nije vrijeme za njih, a i Dunga je taj koji odlučuje koga će zvati. Uostalom, nogometni navijači su ti koji kritiziraju Ronaldinhovu formu, ne izbornik.

Ipak, vrata reprezentacije nisu Patu i Ronaldinhu zauvijek zatvorena, barem izbornik to nikada nije izjavio.

- Vrijeme istječe i brzo će stići vrijeme za slaganje konačnog popisa za Mundijal. Vidjet ćemo kako pojedinci igraju prije nego što donesemo konačnu odluku - zaključio je Dunga ipak davši nadu pojedincima koje je izostavljao iz posljednjih utakmica.

Dunga: Ronaldinho? Igrači dolaze i odlaze    
U prvoj ovogodišnjoj pripremnoj utakmici za nastup na Svjetskome prvenstvu nogometaši Brazila na Emirates stadionu u Londonu u utorak su svladali Republiku Irsku 2-0...

Pogotke su pritom za sastav koji s klupe vodi Dunga postigli Keith Andrews (u vlastitu mrežu) i Robinho čiji je centaršut "kumovao" i pri prvom pogotku.

Zadovoljan je Dunga bio igrom Robinha u toj mjeri da je poprilično jasno dao do znanja kako napadač Santosa ima zagarantirano mjesto u momčadi, dok će se ondje za Ronaldinha teško naći mjesta.

- Vidite koliko je sretan, a sve što mu je za sreću potrebno je lopta među nogama. Pokazao je za što je sposoban - kazao je Dunga koji je s kapetanskom vrpcom oko ruke predvodio Brazil do naslova svjetskih prvaka 1994. godine.

Ipak, svoju momčad pred odlazak u Južnoafričku Republiku ne vidi prvim favoritima natjecanja.

- Biti favorit ionako nema nikakvo značenje, mora se igrati. Mene i čudi to što nas se gura u krug favorita kada učestalo čitam da svi brazilski nogometaši u Europi igraju loše. Moramo raditi s igračima i stvoriti skupinu u kojoj ćemo znati koga kime zamijeniti. Gotovo sve nam je pritom već jasno. Ronaldinho? Pele je nekoć bio najbolji na svijetu, a i ja sam nekoć dobro igrao. Igrači dolaze i odlaze. Znamo koga ćemo voditi u JAR, samo još neke stvari treba do kraja definirati - kazao je Dunga.

Osvrt na poraz svoje momčadi u prijateljskoj utakmici dao je i Robbie Keane, kapetan irske reprezentacije.

- Dominirali smo prvim dijelom, oni su bili bolji u nastavku. Iskazali smo im preveliko poštovanje u drugih 45 minuta igre i dopustili im da igraju svoju igru. Brazil ima reprezentaciju sačinjenu od vrhunskih igrača, pa se nadam da nam je ova utakmica dobro došla kako bismo mogli iz nje nešto naučiti.

Izbornik Iraca Giovanni Trapattoni je dodao:

- Uvodni dio utakmice bio je sjajan, a mi smo igrali na jednako visokoj razini kao i Brazilci. Da smo tako i nastavili sigurno ne bismo doživjeli poraz, a rekao bih i da je prvi gol postignut iz zaleđa. Da je na poluvremenu bilo 0-0 bila bi to sasvim drugačija utakmica u nastavku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije