Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije početka kvalifikacija za EP

Dudu: Gladni smo uspjeha i idemo po pobjedu u Letoniju

Eduardo da Silva
Igor Kralj/PIXSELL
01.09.2010.
u 16:04

Osim Luke Modrića, svi su igrači spremni i željno očekuju petak i kvalifikacijski start protiv Letonije u Rigi.

No, Modrić će putovati na Baltik, iako je sigurno da neće kandidirati. Ali, dobro se oporavlja i za utorak i utakmicu s Grčkom trebao bi biti na raspolaganju izborniku Slavenu Biliću. Nakon dugo vremena, u hrvatskoj reprezentaciji nema Dinamovih igrača!

Istina, u Čatežu je, među 23 reprezentativca, čak 10 bivših dinamovaca koji sad jedu bijeli inozemni kruh (Ćorluka, Schildenfeld, Pranjić, Vukojević, Pokrivač, Modrić, Kranjčar, Olić, Eduardo i Mandžukić), što je svakako potvrda da je maksimirski klub reprezentativni izvor (uvijek je i bio), unatoč trenutačnoj suši...

- Sad jednostavno, osim Badelja, nema u Dinamu igrača za najbolju selekciju. Dogodi se takvo razdoblje, no ne znači to ništa. Eto, Badelj je u kadru od 30 igrača, a vjerojatno će uskoro, nastave li dobrim igrama, ovdje biti i, recimo, Tomečak i Vrsaljko – smatra član Bilićeva stručnog stožera Robert Prosinečki.

A dva bivša dinamovca, Eduardo i Ognjen Vukojević, u srijedu su razgovarali s novinarima:

- Odlično se osjećam, napokon sam odigrao četiri utakmice u kontinuitetu i željno čekam Letoniju. Odlazak u Šahtar bila je odlična odluka, potpuno sam spreman i nadam se da ću opet zabijati za reprezentaciju. Mi smo prvi favoriti skupine, gladni smo uspjeha nakon što smo promašili plasman na SP i vjerujem da ćemo dobrim startom opravdati ulogu favorita – rekao je Eduardo, a Vukojević naglašava:

- Treba biti oprezan s Letonijom. Doma su posebno neugodni, čvrsti i disciplinirani. Iskusna su momčad, imaju četiri igrača koji zajedno imaju više od 400 utakmica za reprezentaciju!

- Slažem se s Eduardom da smo mi prvi favoriti u grupi, na papiru imamo najbolje igrače i najbolju momčad, ali sve to treba potvrditi i na terenu. Svaka će utakmica biti teška, nema više lakih suparnika. A mi više nemamo pravo na pogrešku, odlazak na EP jednostavno je imperativ i startnih šest bodova bili bi nam opipljivi pokretač za ostvarenje cilja – smatra Vukojević.

Koliki je hendikep neigranje Luke Modrića?

- Svakako će nam nedostajati, ali imamo dosta kvalitetnih igrača koji će ga pokušati zamijeniti. Kad nema tako važne karike kao što je Modrić, onda svi moramo dati još deset posto više za dobar rezultat – kaže Eduardo.

Naši reprezentativci u Rigu lete u četvrtak u podne iz Zagreba, utakmica s Letonijom na rasporedu je u petak u 20 sati. Odmah nakon utakmice, Hrvatska se posebnim zrakoplovom vraća u Zagreb, odnosno u Čatež, na nastavak priprema za okršaj s Grčkom.

Iako su novinari tražili da u utorak na pressici bude Mladen Petrić, ovaj je nogometaš eskivirao dolazak. No, zato je istog dana dao telefonski intervju jednim novinama, pa smo upitali glasnogovornika reprezentacije osjeća li se izigranim, odnosno ima li Petrić svog privatnog glasnogovrnika?

- Ne, Petrić nema privatnog glasnogovornika. Dao je taj intervju zato što ga je želio dati i to je njegovo pravo.

To je točno, ali odbio je dolazak na službenu pressicu HNS-a. Je li to korektno prema vama, osjećate li se možda izigranim?

- Ne, nemam osjećaj da sam izigran, mislim da je sve korektno. Dogovorili smo se, naime, da će Petrić biti na konferenciji za novinare u dolazećim danima.

A zašto nije došao u utorak?

- To je naš interni dogovor – pokušavao je na sve načine Gavran zaštititi Petrića.

Iako o sastavu koji će Bilić sučeliti Letoniji nitko ne želi reći ni slova, ne vjerujemo da će biti nekih iznenađenja. Bilić je tek u neformalnom razgovoru najavio da će Hrvatska igrati s dvojicom zadnjih veznih igrača, a sudeći po profilu suparnika, drugi bi zadnji vezni, uz Vukojevića, trebao biti Rakitić, koji je ofenzivniji od Dujmovića.

Naša bi momčad mogla u Rigi izgledati ovako: Runje – Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić – Mandžukić, Vukojević, Rakitić, Kranjčar – Eduardo, Olić. Postoji inačica i sa Ćorlukom na desnom boku, srednjeg braniča igrao bi Schildenfeld, a Srna bi se preselio na bok veznog reda. Tada bi iz sastava ispali Mandžukić ili Kranjčar.

Komentara 13

OB
-obrisani-
17:02 01.09.2010.

Dudu: Gladni smo uspjeha i idemo po pobjedu u Letoniju jer dosta je nama gledanja po TV kako na velikom takmičenju igraju Slovenija i Srbija a mi nemočno cugamo pivo i zavistno gledamo u ekran..

ZO
Zonasumraka39
17:24 01.09.2010.

EU Janez Odi po terapiju.....,zakasnit ćeš

KI
kiiko
17:29 01.09.2010.

hahahaha, pranjic ljevi bok ? boze me sacuvaj ako on tamu zaigra oped onda crno nam se pise realno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije