Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IŠČEKIVANJU REZULTATA

Dudu Englezima oprašta sve ako slome Ukrajinu

'sport 04.10.2009.,Zagreb, okupljanje hrvatskih reprezentativaca u hotelu Sheraton prije odlaska na pripreme u Rovinj.Eduardo Da Silva. Photo: Antonio Bronic/VLM'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
08.10.2009.
u 14:20

Noćna šetnja uz more s liječnikom kockastih Ivicom Rakićem i Darijem Srnom jedan je od obveznih rituala Eduarda da Silve ovaj tjedan u Rovinju.

Srna nije zaboravio jednu fotografiju snimljenu prije nekoliko mjeseci s cigaretom i pivom u ruci.

– Ha, danas nemaš aparat – smijao se dobro raspoloženi Srna.

– Pa, sada to više nije fora – uzvratio sam.

Eduardo da Silva je, kao i uvijek, šutljiv i pomalo utučen. Kako i ne bi bio nakon svega što mu se dogodilo u posljednje dvije godine. Posljednju je ozljedu isprovocirao zapravo trener Arsenala Wenger, ali pregled magnetskom rezonancijom nije pokazivao ništa. No, liječničke službe uspjele su se dogovoriti, Dudu je ostao u Rovinju.

– Ovdje mi je odlično, provodim rehabilitaciju, lijepo je biti sa suigračima. Dobro je, puno me manje boli, u petak ćemo obaviti još jedno snimanje. Nadam se da je ruptura potpuno nestala – rekao je Eduardo.

Izbornik Slaven Bilić otkrio je da će se Eduardo nakon petka vratiti u London.

– Šef mi još ništa nije rekao – uzvratio je Eduardo.

Dudu više o toj temi nije želio govoriti. Niti se ljuti na trenera, niti sebi što zamjera što je ipak ušao u igru protiv Olympiacosa.

– Tako je moralo biti.

A Englezima ima i te kako puno za zamjeriti. Najprije mu je Martin Taylor gotovo uništio karijeru, kasnije je i svojom krivnjom, kada je odglumio pad u šesnaestercu Celtica, postao za otočke medije bonbon. Bio je varalica, padavičar. No, Eduardo je sve izdržao, Uefa je shvatila da kaznu nije zaslužio.

– To je sve iza nas – dobacio je kockasti broj devet.

No, pred nama je velika subota. U kojoj nam preostaje jedino da se molimo. Vjeruje li Eduardo da Silva u fair-play?

– Ne volim se opterećivati. Englezi će u Ukrajini sigurno igrati maksimalno ozbiljno, puno se u Londonu priča o rekordu, o pobjedi. Bude li sve normalno, ne vidim kako bi Englezi mogli izgubiti tu utakmicu, jer u ovom trenutku izgledaju doista moćno. Njihovi najbolji igrači su u formi – zaključio je Da Silva.

Eduardo da Silva bi sve oprostio Englezima da ne izgube u subotu navečer.

– Da, iako sam ja već sve to što se događalo zaboravio – rekao je Eduardo.

Premda je ostao dugo, Bilić je otkrio da je dogovor kluba i reprezentacije da se Dudu vrati u London. Jer, u Kazahstanu se igra na umjetnoj travi, Dudu nije odradio nogometni trening i zbog svega neće u nedjelju krenuti put Kazahstana.

Komentara 2

AL
Allison
08:16 09.10.2009.

Pa ... jedan preoštar start nekog glupsona kao Ferdinand, crveni karton. igrač manje i to je to ... preveliki ulog je u igri a Ukrajinci neće žaliti para ... Ali, to je samo moja slutnja, dabogda se ne ostvarila.

TN
terra_nuova
22:19 08.10.2009.

Vise se nasi mediji bave spekulacijom hoce li Englezi pustiti Ukrajini,nego nasom tekmom sa Kazahstanom.Kao da su Britanci neposteni kao Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije