Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP JUGU Mladostaši su teško probijali obranu Juga s Vićanom na golu

Dubrovčanima trofej, suci upropastili finale

21.12.2008.
u 18:39

Vaterpolisti Juga deveti su put postali pobjednici Hrvatskog kupa. Dubrovčani su u Gružu u finalu iznenađujuće lako, sa 16:8, svladali zagrebačku Mladost, no iza tog se rezultata krije nekoliko krupnih pogrešaka sudaca Riječanina Brale i Splićanina Periša na štetu Zagrepčana.

Suci su prvi put počastili domaćina priznavši pogodak Sandra Sukna za 3:2 iako se radilo o čistom kontraprekršaju. Prekršaj se vidio iz aviona.

Potom su, za 6:4, priznali Boškovićev pogodak iako lopta nije cijelim obujmom prešla zamišljenu crtu između vratnica. To smo dobro vidjeli jer smo sjedili odmah iza pomoćnog suca. Pavić je prosvjedovao i kod sličnog pogotka za Jugovo vodsvo od 7:5, no tada je lopta ipak bila unutra.

No, trenutak kada su suci zapravo odlučili pobjednika dogodio se 25 sekundi prije kraja druge četvrtine kada su međusobno udaranje glavama između Paškvalina i Dobuda razriješili tako da su Paškvalinu dosudili teški prekršaj, što znači da je on bio isključen s pravom zamjene, da je Jug dobio peterac a Mladost je četiri minute igrala s igračem manje. Dobudu je u tom dvoboju napukla arkada pa je krvav napustio bazen ali se nakon nekoliko minuta vratio u igru. Bošković je iz peterca doveo Jug u vodstvo s 8:5 a potom su jugaši izveli četiri napada s igračem više i postigli jedan pogodak za vodstvo od 9:5. I tek je tada povraćena igračka ravnoteža.

– S Markovićem sam se hrvao pod vodom nakon čega je prema meni krenuo Dobud. Htio me udariti glavom a ja sam spustio glavu i refleksno udario njega. Ako su se već odlučili za isključenje, suci su trebali isključiti i Dobuda – kazao je Fran Paškvalin.

Dobudovo viđenje bilo je nešto drugačije:

– Fran je udario Markovića ispod vode i ja sam prišao kako bih zaštitio svog suigrača na što me on udario.

Nakon svega, tata Tomislav Paškvalin ispravno je savjetovao sinu Franu da bi mu bilo bolje da je taj dvoboj s Dobudom izbjegao. Ljutiti zbog takva razvoja događaja, mladostaši nisu željeli primiti svoje srebrne medalje pa su one ostale u Dubrovniku. Jugaši su primili pehar iz ruku predsjednika HVS-a Perice Bukića (kojega su Jugovi navijači pozdravili zviždukom) a Joković je dobio nagradu Turba za igrača utakmice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije