Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PISMO

'Ministre Orepić, policija kažnjava Hajduk i navijače, a HDZ-u se popušta!'

Hajduk vatromet
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/5
19.02.2016.
u 13:54

'Nisu kažnjavali članove HDZ-a koji su bakljadom u Dubrovniku dočekali predsjednika stranke u predizbornoj kampanji, ne kažnjavaju svatove koji svaki vikend pale baklje, ne kažnjavaju razne udruge građana...'

Društvo prijatelja Hajduka obratilo se direktno otvorenim pismom ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću zbog, kako kažu, selektivne primjene zakona. Konkretnije, smetaju ih sankcije zbog paljenja baklji prilikom Hajdukova rođendanskog jubileja.

- Policija je proteklih dana krenula, očigledno koordinirano, u obavijesne razgovore i pisanje kazni ljudima koji su u posljednjih desetak dana palili baklje zbog proslava Hajdukova rođendanskog jubileja, osnivanja društava prijatelja Hajduka te upozoravanja na nepravilnosti u nogometu. Iako su Hajdukovi navijači uvijek spremni snositi sve sankcije za svoje postupke, u ovom slučaju bode u oči ogromna selektivnost MUP-ovih zaposlenika - navode u priopćenju navijači Hajduka i otkrivaju što im posebno smeta:

- Nisu kažnjavali članove HDZ-a koji su bakljadom u Dubrovniku dočekali predsjednika stranke u predizbornoj kampanji, ne kažnjavaju svatove koji svaki vikend pale baklje, ne kažnjavaju razne udruge građana koje na svojim proslavama koriste ista sredstva prilikom proslava jubileja i uredno ih objavljuju putem društvenih mreža i internetskih portala. Kažnjavaju se samo navijači Hajduka, u trenutku dok su jedna od rijetkih svijetlih točaka društva.

Kao rješenje vide primjenu zakona jednako za sve, a ne samo neke. Također, smatraju da su upravo navijači Hajduka jedna od rijetkih lijepih priča ovog društva pa im smeta što ih se tretira suprotno od toga.

- Naši prijatelji svoje kazne će platiti, sukladno zakonskim propisima, a od Vas očekujemo da se ti zakoni primjene na sve. Nadamo se i uklanjanju ljudi iz represivnog sustava, koji nedvojbeno pripadaju kamarili prijatelja vlasnika većine domaćeg nogometa. I za kraj, koristimo ovo pismo kako bi Vas javno upitali kada ćete početi primjenjivati Zakon o sportu, uključujući sankcije koje isti zakon predviđa - pitaju se na kraju.

Otvoreno pismo potpisuju prijatelji Hajduka iz Zagreba, Šibenika, Vukovara, Osijeka, Linza, Slavonskog Broda, Slatine, Brela, Sinja, Stuttgarta, Feričanca, Obrovca, Mljeta, Züricha, Münchena, Đakova, Zadra, Siska, Ploča, Omiša, Novalje, Bjelovara, Proložca, Tučepa, Paga, Los Angelsea, Umaga, Drniša, Jönköpinga, Sydneya.

>> Hajduk zbog rođendanske bakljade Torcide kažnjen s 12 tisuća kuna

Komentara 16

D1
d12345
14:17 19.02.2016.

Kakav novinar takav i članak.....prozirna SDP-ovačka mladež se predstavlja kao navijači Hajduka iz cijelog svijeta i dijeli Hrvate.......ja kao navijač Hajduka nemam ništa protiv HDZ-ove bakljade kao ni protiv bakljada u svatovima i sl....

MO
mobitel20
14:21 19.02.2016.

Prljava podvala orjune. Cemu spominjanje HDZ ? Uz to , valjda znaju razliku izmedju zakona koji odredjuju ponasanja na "sportskim borilistima" i onih drugih. Njihovi partijski ljubimci bili su na vlasti vise od 4 godine, zasto nisu rjesili stvari ?!?! Pozivam normalne nezadojene hajdukovce da se odupru politizaciji od strane nehrvata i agenata tipa radaljci,islamovici itd...

Avatar Idler 3
Idler 3
14:47 19.02.2016.

Veću glupost dugo nisam pročital. Uostalom kad bi ti "navijači" bili pravi navijači našli bi crtače s Poljuda i noge im polomili pa tek onda predali murji !!! Al kak sam napisal, oni su ipak sam obični "navijači" !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije